söndag 23 februari 2014

Träningsmatch, dunder-derby-duellen och David Winberg

Avspark för träningsderby mellan Lindsdals IF och IFK Berga

Försäsongen fortsätter. Igår träningsmatch mellan Berga och Lindsdal. Det kändes lite som två boxare som sparrade mot varandra innan den stora fighten i serien. Kanske inte tungviktsfight då, den får väl Kalmar FF stå för i allsvenskan, men det kändes definitivt som en kamp om bältet i mellanvikt mellan två lokala tungviktare.

I ena ringhörnan, blåränderna, nere från kanten av Kalmarsund. I andra ringhörnan, gulsvarta Liffen, från den norra förorten. Igår var det ett första sparringstest för konkurrenterna i division två. Här följer BergaBloggens reflektioner kring den första 90-minutarn lagen emellan.

Berga startade med öljande elva:

Philip Adamsson
Kim Larsson - Kim Jensen - Emil Sjöstedt - Simon "Släggan" Gustafsson
Benjamin Knezevic - Tobias Jacobsson - Robin Karlsson - Albin Carlsson
Marcus "Fjädern" Rydasp - Fredrick Roskvist

Första halvlek hann knappt börja förrän Albin C snodde ett hafsigt uppspel från Lindsdal, spelade Fjädern som vickade vidare till Roskvist som gick på avslut. Ett avslut som tog på målvakten och hamnade framför fötterna på Albin som bara hade att raka in returen. 1 - 0 till Berga. En jämn halvlek som dock gick på poäng till blåränderna och plusvarianter i Kim Larsson på vänsterbacken, en spelsugen Robin Karlsson och en löpvillig Marcus Rydasp som bl a hade en riktigt vass nick precis utanför. Första halvlek var ganska grinig och småful och det delades ut ett knippe gula kort. Det doftade derbykänsla, helt enkelt.

I andra halvlek hade Liffen inledningsvis lite mer bollinnehav där spelande tränare Johan Israelsson höll i taktpinnen å hade två hyggliga skottlägen som dock inte hamnade inom målramen. Berga skapade ett par bra omställningslägen men Liffen var klart bättre första kvarten. Strax därefter faller Johan I olyckligt i en närkamp och blir liggande med rejäl smärta och därefter utburen med befarad knäskada. Aj. Aj. Aj. Busbistert för Johan och busbistert för Lindsdals IF. Vi håller verkligen tummarna för att skadan är lindrigare än vad som först befaras.  

Bergas målskyttar mot Lindsdal, Albin Carlsson och Fredrick Roskvist
Strax efter skadesituationen tappar Bergaförsvaret markeringen inne i straffområdet och ett långt inlägg hittar Kami Eliassi som elegant nickar mål, 1 - 1. Efter detta jämnar spelet ut sig men i 75:e minuten luktar det straff för Lindsdal. Tur för Berga där, som i den påföljande kontringen snyggt gör 2 - 1 efter bra jobb av inbytte Mårten och Roskvist, där den sistnämnde distinkt placerar bollen i nättaket. Berga tar därefter över sista kvarten och det finns bud på ytterligare något mål. Slutresultat 2 - 1 till Berga. I andra halvlek fortsätter Robik K att prestera med sin fina teknik och bolltrygghet å Niklas Rydasp gör ett vasst inhopp. Sammantaget även en mycket gedigen insats av vår nye målvakt Philip Adamsson som uppträder med stort lugn och bra pondus.

Calle Sahlén svarade för en stark insats ute på Gasten...
I Liffen ger jag bästa betyget till karaktärsspelaren Calle Sahlén, spelande tränaren och motorn Johan Israelsson samt den spännande jokern och teknikern Kami Eliassi.

*****
Förbaskat kul. Första derbyt mellan Berga och Lindsdal spelas på Guldfågeln Arena. Fredagen den 16 maj är bokad och intecknad för ett glödhett derby. Bra tanke där från styrelsefolket i Berga och Lindsdal. Nu ska vi turboladda för dessa 90 minuter för att skapa lite fräck lokal fotbollshistoria. Varför inte ladda på under rubriken: "Dunder-Derby-Duellen 2014 - Lokal fotboll när den är som bäst". Spänning, rivalitet och fotbollsfest, ett svårslaget koncept.

Jag skickar in tre snabba inkast för att marknadsföra denna fotbollshappening:

  1. Skapa en fräck och festlig "klackkänsla". Låt publiken välja sektion på Guldfågeln Arena utifrån vilket lag de håller på. Engagera ungdomslagen och utse galnast klädda supporters.
  2. Bjud in samtliga seniortränare på herrsidan i kommunen (alt en spelare) till en festlig och prestigefylld halvtidstävling som skapar intresse även på läktarplats. Jag har förslag på både en genialt enkel duell och ett klockrent pris till segrarcoachen.
  3. Låt lokalfotbollens riddare, Barometens David Winberg, landa med matchbollen på Guldfågeln Arena i ett spektakulärt tandemhopp med fallskärm.
Jag ser redan fram emot denna dunder-derby-duell. Eller vad säger Sveriges nästbäste brevbärare Johan Wittberg och Lindsdals Viktor "Zorro" Fredriksson? Å vad säger Bergas Johannes "Turbo" Lagesson och måltjuven Mårtensson? Vem stjäl rubrikerna den 16 maj i det första derbyt? Bubblare i denna massmediala fredagsföreställning är Kami Eliassi eller Mathias Jung. Eller blir det någon helt annan?

*****
BergaBloggen fortsätter att presentera våra nya killar. Idag är turen kommen till ungtuppen Kim Larsson som flyttats upp från de egna leden till seniortruppen i tvåan. Kim är en fysiskt spelare med en ruggig vänsterslägga. Från Lammhult ansluter Elias Håkansson, en energispelare med klockren inställning.

Namn: Kim Larsson
Ålder: 17
Vikt: 89 kg
Längd: 188 cm
Styrka som fotbollsspelare: Vänsterdojan och fysiskt spel
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Huvudspelet
Nuvarande fotbollsstatus: Känner mig pigg
Tror om IFK Berga 2014: Det känns bra, tror på en bra säsong
Länets bästa fotbollsspelare: Melker Hallberg, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: IFK Bergas kvalvinst till tvåan 2013
Gillar: Gymmet
Ogillar: Falskhet
 
*****
 

Namn: Elias Håkansson
Ålder: 19
Vikt: 73 kg
Längd: 179 cm
Styrka som fotbollsspelare: Speluppfattning och inställning
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Snabbhet och styrka
Nuvarande status: Fit for fight
Tror om IFK Berga 2014: Övre halvan
Länets bästa fotbollsspelare: Melker Hallberg, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: Med Lammhult till trean
Gillar: Fotboll
Ogillar: Att förlora
 
*****
Riktigt bra vinter-OS. Massor av fina insatser att glädjas åt. Charlotte Kallas magiska upphämtning i damstafetten sticker dock ut rejält. En svensk TV-klassiker som vi kommer att glädjas åt under massor av år. Kallas klappjakt - tack för den / BloggarBill
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Emil sjöstedt?

BloggarBill sa...

Tack för ditt hököga...