söndag 2 mars 2014

Match, Massmedia och tjugo år.


I veckan var det Kalmar FF Tipselit som stod för motståndet i en match som startade i ett högt tempo. Inledningsvis hade IFK Berga svårt att hänga med i svängarna när KFF löpte som kalvar på grönbete. Skapade också den första riktigt heta målchansen som Casper gjorde en magnifik räddning på.

Efter hand tog Berga över spelet och stundtals var det riktigt bra. Snabba pass genom alla lagdelar, rörlighet och ett mittfält som dominerade. En mer offensiv tillställning än senast, stor tonvikt lades på kantspelet där även ytterbackarna tilläts gå offensivt. I första halvlek kunde vi räkna till åtta avslut varav fem på mål. En ur IFK Bergas synvinkel mycket bra halvlek. Speliden blir allt tydligare och börjar sätta sig i truppen, i dag ser det ut som publiken på Bergavik kommer få valuta för pengarna när det gäller fotbollsgodis.

Andra delen av matchen var inte lika underhållande som den första. IFK Berga kroknade vilket inte var så konstigt efter det höga tempot i första samtidigt som KFF bytte ut många trötta fötter till nya fräscha med mycket spring i benen.

På en hörna kom så dagens mål, ”Fjädern” fick en så kallad klockren träff med pannan och bollen satt otagbart i nätmaskorna. Målskytten och första halvleks mittfältare Tobias stack ut mest i denna match.
 ”Fjädern” kan efter ett skadefyllt 2013 bli den efterlängtade target playern som vi så väl kommer behöva 2014. Tobias uppvisar ett lugn och säker passnings fot vilket gör honom till en klar speluppläggare i truppen just nu. Även asfaltkokaren Emil bör få ett omnämnande för sitt slit i de bakre leden. Casper gör sin bästa match i Bergatröjan och står för ett par giftiga och avgörande räddningar. Första halvlek var den bästa hittills i år och bådar mycket gott inför premiären, alla höll en hög nivå.




BloggarBill har lite förkärlek till David Winberg, en duktig förmodligen den bästa sport reporten i distriktet. Dock har allt en avigsida, kanske dags att David uppdaterar sin blogg i ”Barran” för det är långt mellan varven. Tidningarna ja, nu behöver man ju inte jaga båda två när man vill läsa om matcherna. Samma artiklar, samma utseende, samma synsätt. Tråkigt vid frukostbordet då man tidigare hade två versioner av matchen.



I år firar ungdomsverksamheten 20 år i IFK Berga, värt att på något sätt uppmärksamma. Det finns en del spelare som var med redan på den tiden, ”Tjappe” och ”Mårten” är några men det finns faktiskt en som varit med i alla tjugo år och är nu bofast i A-truppen. Marcus ”Fjädern” Rydasp, har aldrig spelat i någon annan förening utan varit IFK Berga trogen. Varför, ja det skall vi snart reda ut men ni får hia er till att Bergbladet kommer ut. Då skall han grillas, bra pojk trots att han håller på Arsenal.



Snart börjar analyserna på våra motståndare i tvåan. Om två veckor känner vi på Asarum och BW 90. Hur ser deras trupper ut vad förväntar sig dem av serien.

Nu skall jag snart bege mig ner till Gasten för att se Smedby mot Rockneby sedan blir det cupfinalen på Tv mellan City och Sunderland. I går kväll var det en skön fotbollsyra när Liverpool gick upp på en andra plats. Det blir nog snart en ny resa till Mersey och Anfield.

Ha en skön söndag, varför inte trycka i sig några semlor?

Inga kommentarer: