söndag 27 april 2014

Årets längsta resa gav inga poäng!


Höllviken borta, 31 mil enkel resa. Förkylningar i truppen, barnvaktsproblem och sen ankomst. Ja där har ni gårdagens förutsättningar.

Ny buss härligt sa gamlingarna!

Nu åker vi sa "Sigge".













Efter 4 timmars bussresa var man nästan nere i Sveriges sydligaste udde laddade för match mot en av seriefavoriterna. Eftersom varken Bill eller jag var närvarande i Skåneland ( våra pass hade gått ut ) så blir analysen av matchen mer av hörsägen. Samstämmiga röster säger att trots förlusten med 2-0 så var första halvlek jämn men chansfattig. Inledningen av andra avgjorde matchen med mycket bollhållning av Höllviken samt två mål. En del säger att vi föll med flaggan i topp mot ett bra lag, andra säger att vi var inte bra idag. Trots allt är alla kanaler överens om att IFK Bergas man idag var Emil Sjöstedt samt extra plus för Kim Jenssen och Philip Adamsson.




Nu hänger vi inte läpp för detta utan tar nya tag på torsdag då vi tar emot ett annat tippat topplag som inlett bra poängmässigt, Limham/Brunkeflo. Räkna med mycket folk från Malmö. Gästerna står för en helt annan slags fotboll än vad vi är vana vid på dessa breddgrader. Teknisk och snabb. Det är dags för den första tre poängaren hemma!


Nu bygger vi upp känslan och vinnarinstinkten i veckans träningar. I Maj blir inte bara en strålande dag vädermässigt utan även på planen för Bergaboysen.




Själv gästade jag Fjölebro och matchen Lindsdal – Ljungby. Att konstgräs skulle påverka såååå mycket som jag i dag fick bevisat för mig trodde jag inte. Ljungby var oerhört obekväma med underlaget. Trots en jämn inledning avgjorde Lindsdal matchen genom snabba omställningar. Målen kom i en strid ström och avslutades med 5-0. Lindsdal är på gång medan Ljungby är ett oskrivet kort, naturgräs och vi får nog se ett annat lag.

Lite tankar om andra lokala lag.

  • Kalmar AIK och Glömminge ångar på i Div.4 östra elit. Segrar igår och dem parkerar på de översta platserna men se upp för Ängö som har ett intressant lag.


  • Nybro IF aspirerar på en plats i div. 2 nästa år. Ser imponerande ut med ett knippe f.d Berga spelare. Gomez och Lansdowne Jr i skyttetopp.


  • IFK Kalmar har rest sig från förra säsongens degradering och inlett strålande med två klara segrar. IFK systrarna ser ut att vara på väg åter in i finrummet.


  • Färjestaden GoIF har gått kräftgång genom serierna de senaste åren men i år har man tillsammans med Kalmar Södra de mest utvecklingsbara lagen i regionen. Båda spelar en rolig fotboll som lovar mycket. 


Till sist får jag beklaga alla med den tråkiga nyheten om att det planerade nedsläppet av bollen vid derbyt på GFA inte blir av. David Winberg har tackat nej till att hoppa fallskärm eftersom han lider av höjdskräck. Kommer knappt upp på en stege enligt egen utsago vilket innebär stora problem för honom. Vem skall måla om ditt hus David? Däremot kan han tänka sig komma in med bollen via en golfbil, allt enligt egen utsago.






Glöm nu inte Valborgsmässofirandet på onsdag, liv och fest enligt mångårig tradition. Vi börjar 18.00 så då syns vi väl där eller?

Inga kommentarer: