måndag 21 april 2014

Sumpade målchanser straffade sig!

Hemmapremiären mot Karlskrona lockade 412 åskådare till Bergavik. En förväntansfull och av IFK Berga intresserad skara som hade förhoppning på tre nya poäng i Div.2 Östra Götaland.

Startelvan i hemmapremiären.

Hemmalaget startade respektlöst och mycket bra första tjugo minuterna med ett rappt passnings spel  som skar stora sår i Karlskronas försvar. Djupledsbollarna avlöste i en strid ström och på de första sex minuterna hade Berga två ypperliga lägen genom ”Tjappe” att ta ledningen.

Det dröjde dock till 12:e minuten innan Rita fick kliva upp på stegen för att sätta upp ettan på anslagstavlan. Roskvist sprang igenom ett virrigt försvar och kunde snyggt och behärskat skjuta 1-0.
Strax där på hade han även möjligheten att utöka ledningen men skottet gick strax utanför. Under denna period hade IFK Berga ett säkert grepp om matchen och chanserna kom i en strid ström. Albin och Marcus noterades för var sin, hemmalaget stod för kanonad av offensiv fotboll.

Lägg denna spelaren på minnet!
Karlskrona började få mer och mer kontroll av bollinnehavet utan att för den delen skapa någon större oro i Berga försvaret. Största hotet kom från Muktar Ahmed som var strålande stundtals. Lägg det namnet på minnet för det är en stor talang. Det var dock Robin Sjö ett välkänt Kalmar namn som skulle förstöra halvtidsvilan för hemmalaget. Via en djupledspassning slet han sig lite väl enkelt lös och kunde snyggt placera in kvitteringen. 1-1 som blev halvtidsresultat belyste inte matchen där IFK Berga mycket väl kunde lett med 4-1 sett till alla chanser.

IFK Bergas egna "Panelhönor"!

Andra halvlek var inledningsvis bra ur Berga perspektiv. Ett par chanser som kunde resulterat i ny ledning men efter tio minuter tog bortalaget över taktpinnen. Bergaspelarna kom fel och låg för långt ifrån motståndarna samtidigt som felprocenten i passningsspelet var frapperande högt. IFK Berga var inte tillräckligt tuffa i närkampsspelet utan lät Karlskrona husera lite väl enkelt i sin uppspelsfas.

Karlskrona började rulla boll och tog framför allt över mittfältet och sedan hade man ju Muktar Ahmed. Mannen som avgjorde tillställningen, först genom att själv springa sig loss och mycket snyggt sätta 2-1 med ett långskott. Femton minuter senare hade han lite teknisk uppvisning på vänsterkanten som avslutade med ett perfekt pass som enkelt kunde förpassas in till 3-1.

IFK Berga kom aldrig tillbaka efter detta utan resultatet stod sig matchen ut. Efter en strålande första halvlek fick man inkassera årets första förlust i serien. Trots detta fanns det ljusglimtar i hemmalaget.

•  Albins första halvlek såväl offensivt som defensivt var bra. Skapade mycket med sin löpning samtidigt som han tog sitt ansvar bakåt.
  • Ljung utsågs till matchens lirare i hemmalaget, en känslig passnings fot visades vid vissa tillfällen.
  • Även ”Tjappe” och Roskvist bör få ett extra plus och då framför allt efter inledningen. I övrigt så kan man mycket bättre än vad som visades upp idag.

Lite av vad Ola Pettersson sa efter matchen ”- Vi var för snälla och det här var läropengar för oss”.
Terrassen blev idag "Suckarnas bro"

Nu tror jag dock att spelarna tar lärdom och kommer visa stor visdom mot Höllviken på lördag. Ha också i åtanke att Nosaby bortaslog Hässleholm idag så vår seger förra veckan var meriterande i en serie där tydligen alla kan slå alla!

Väl mött längst ner i Skåneland nästa helg!