söndag 6 april 2014

UDDLÖST GENREP, SÅ HÄR GÅR DET I SERIEN!

Fredag 17.30 vid Södra Utmarken, det var här och nu vi skulle få svar på våra frågor om IFK Bergas nivå. Två timmar senare var det nog många som lämnade platsen med mer fråge- än utropstecken.
 
För andra gången i år stod Nybro IF för motståndet, efter förlusten senast så var det nog många som förväntade sig att ordningen skulle återställas. Nu är det dock så att motivation slår många gånger kvalitet och för Nybrospelarna är det prestige samt ett mentalt måste att besegra IFK Berga.


IFK Berga hade det mesta av spelet i första halvlek medan Nybro försökte rycka sönder spelet med en intensiv hög press på IFK Bergas uppspel. Passningsspelet satt bra för Berga och mittförsvaret med Emil och ”Släggan” fungerade felfritt vilket gav laget full kontroll över händelserna.  Däremot hade man stora svårigheter att skapa riktiga målchanser, allt som ofta fastnade man vid straffområdet och avsluten lyste med sin frånvaro. Ett riktigt bra anfall gav halvlekens enda mål, ett uppspel via högerkanten hamnade sist men inte minst på ”Fjäderns” panna och bollen seglade snyggt in i närheten av krysset. Mönsteranfall med bra kombinationer som vi vill se mer av.

Andra halvlek blev den raka motsatsen av Berga, brist på tempo och koncentration gav Nybro mer utrymme. Berga förlorade närkamperna mot ett allt mer aggressivt  Nybro som ibland spelade på gränsen vilket straffade sig i slutet. 
Slarv i passnings- och positionsspelet gav Nybro chanser och kvitteringen kom ganska omgående efter att försvaret gått bort sig ordentligt på vänsterkanten. Strax därpå upprepade sig historien men denna gång ledde det till en straff som förre Bergaspelaren Billy Landsdowne ( för dagen Nybros bästa) säkert förvaltade till Nybroledning.

Matchen blev nu allt grinigare från båda lägren vilket till slut ledde till att Nybro drabbades av två röda kort. Gula kort haglade och då får jag väl påstå att ”Bengan” många gånger var snäll mot båda parter. Trots två man mer hade Berga svårt att få in bollen, allt som ofta fastnade man i ett trångt mittförsvar i stället för att utnyttja kanterna. Slutresultatet skulle dock bli oavgjort efter att ”Mårten” strax innan slutsignalen kunde sätta 2-2 efter en fin löpning på högerkanten.

Ett dåligt genrep brukar ju ge bra premiär sägs det ju, låt oss verkligen hoppas på det.

 Dagens match var nog den sämsta för året trots övertag i första. Det måste till ett snabbare passningstempo, intensivare närkampspel och närmare mellan lagdelarna. Viktigt att detta fungerar för det kommer gå mycket snabbare i serien. 
Försvaret får klart godkänt i första men fallerade totalt i andra. 
Mittfältet hade i dag svårt att hålla ihop och såg oorganiserat ut till skillnad mot tidigare. 
Anfallet är en gåta, ämnen finns men man får inte ut något av det. Uddlöst.

 
IFK Berga kan så mycket bättre än vad vi fick se denna fredagskväll.

Jag ger mig dock på att ge tre extra plus i denna match:

”Släggan” för första halvleken, spelar säker och enkelt.
Robin också för första delen, mycket säker högerback som inte förivrar sig.
Albin på högerkanten för sitt slit och löpningar, låg bakom de få anfall som såg farliga ut.

På lördag börjar serien, division 2 premiär. En resa söder ut som kommer bli mycket spännande där första matchen mot Nosaby kommer vara mycket viktig. Hur kommer det gå? Ja som vanligt har jag tittat ner i min spåkula. De senaste två åren har jag ju nästan prickat rätt när det gäller IFK Berga så håll i hatten nu.

Att vinna serien är inte att tänka på i år och är inte heller målet. En trio kommer nog göra upp om det, en trio bestående av:










Fc Rosengård som ser oerhört intressanta och motiverade ut, första val.
Fc Höllviken ett lag från trean som fått till sig bra spelare från högre nivåer till en redan stark trupp.
Hässleholm IF ett starkt lag redan 2013 som vuxit ett snäpp.

Vilka får då lämna serien





Svårt men på negativ kvalplats sätter jag FK Karlskrona som jag inte tror kan hålla en hel säsong. Laget är snäppet bättre än mina två avstigningskandidater Nosaby och Kvarnby IK. Två lag som många tippar där nere.

Så då våra två lokala lag. Jag tror att IFK Berga är lite vassare än Lindsdals IF i år. ”Liffarna” har en tunn skadedrabbad trupp och förra årets framskjutna position kommer inte upprepas.

8:a    IFK Berga









10:a  Lindsdals IF
 









Skall bli intressant och höra ”Bills” och er andras åsikter i kommentarfältet.


Vi syns i Nosaby!!!!

Inga kommentarer: