Det finns ett ord inom all lagidrott som ligger extra fint i munnen, DERBY! Idag på Bergavik fick vi smaka på den karamellen och gudarnas skymning vad söt den var
.

Ett mulet men torrt Bergavik bjöd den månghövdade publiken på en inramning utöver det vanliga. Mycket god stämning i båda publiklägren, extra förtäring och en underhållande match. Fattas bara när publikrekordet slogs med råge, 1017 lyder det nya på
.
Fotbollen då? Ja förutsättningarna gav ju ett tryck på planen, det märktes att spänningen var på topp redan vid line up. Lindsdals IF revanschsugna efter förlusten på Guldfågeln och på andra sidan ett lag som ville bevisa att dem är Kalmars andra lag.

Matchen startade i ett relativt högt tempo där gästerna skapade ett visst tryck mot ett försiktigt IFK Berga. Lindsdal skapade ett par farligheter innan hemmalaget via en spelvändning gjorde 1-0. Vackert mål där ”Mårten” via en fin löpning på högerkanten slog ett perfekt inlägg som ”Tjappe” elegant chippade in i nättaket, helt enligt skolboken. Efter målet blev det mestadels ställningskrig där lagen hade varsin chans till nätrassel. I slutminuterna hade Jung en fin chans men målvakten kunde ganska enkelt rädda. 1-0 i halvlek, kanske inte helt rättvist men det är målen som räknas.

Andra halvlek blev ”Rosens” halvlek. Lindsdal pressade och IFK Berga kontrade och så man gjorde det. ”Mårten” löpte sig fri och fälldes av målvakten med straff som påföljd. Det var nu som ”Rosen” började blomma. Bollen på straffpunkten och 2-0 kom upp på anslagstavlan.  Knappt hade hemmapublikens jubel lagt sig innan man fick testa halsarna igen. Inhoppade Albin dämpade Lindsdalslirarnas adrenalin när han snurrade upp både backar som målvakt. Tittade upp och frispelade ”Rosen” som säkert satte 3-0. Nu var väl matchen över men icke, Lindsdal reducerade och lite spänning kom på menyn. Nu kom det ”äkta hattricket”,  ”Rosen” fri, satte kyligt 4-1.

Att gästerna sedan reducerade ännu en gång hindrade inte IFK Berga att bärga hem tre poäng och en tredje plats för stunden. Sett till hela matchen inte orättvist med en seger eftersom kollektivet IFK Berga känns mer starkare och balanserat än gästerna för stunden. Lite onödigt dock att man släpper till två mål när man har matchen under kontroll, det går inte att slappna av en sekund på den här nivån.

Tre lirare då:

• Philip Adamsson, spelar med pondus och säkerhet. Gör ett par avgörande räddningar.

• Simon ”Släggan” Gustafsson, lite tjatigt nu men han är förmodligen seriens bästa mittback. Rensade allt.

• Fredrick ”Rosen” Roskvist, äkta hattrick men alltid där i avsluten. Kunde gjort fler.

Skön Derby seger som befäster att IFK Berga är ett lag i toppen. Vem kunde i sin vildaste fantasi tippa det i januari eller efter omgångar.

Grattis killar och ledare till en helgjuten insats där alla får MVG.

Nu drar jag till Göteborg en vecka, lycka till mot Asarum på lördag!