söndag 17 augusti 2014

En poäng mot serieledarna, Bicykletakungen och Byström

Match mot Rosengård igår. När domaren blåste för full tid stod anslagstavlan på 1 - 1. Vi tar det från början.

Serieledarna från Malmö öppnade matchen starkt. Med högt bolltempo och stor passningsskicklighet fick blåränderna slita ont. Men som alltid nu för tiden tog man jobbet. Varje gång. Jag måste säga att jag är imponerad av den grundmurade inställning som laget visar upp i löpvilja och inställning att täcka ytor och jobba för varandra. Första halvlek hade bortalaget ett visst bollövertag men hemmalaget ställde om i tre, fyra knivskarpa omställningar som mycket väl kunde resulterat. Bästa läget hade Simon "Tjappe" Gustafsson som kom helt fri efter en smart framspelning av Mårtensson. Tyvärr så svarade Rosengårds målvakt för en vass benparad. Noterade bra lägen även för Tobias Jacobsson, Ludvig Holmertz och Mårtensson.

I andra halvlek ökade bortalaget trycket å bollinnehavet ytterligare. Redan efter fem minuter var jag beredd att anteckna 1 - 0 till Rosengård då deras stora, starka och nickskickliga forward fick kanonträff med huvudet på en hörna. Philip i målet sträckte dock ut och lyckades att tippa bollen i ribban och ut. Klassräddning XL. Berga orkade inte riktigt komma till offensiva lägen sista 45 när man erövrade bollen och fick fokusera på att ligga rätt i försvarspositionerna. Å det gjorde man riktigt bra. I matchminut 82 fick Rosengård en av många hörnor denna dag och med skicklighet, tur och vind seglade hörnan in direkt i bortre gaveln. Aj. Aj. Kändes som att vi lägger matchen där och då. Min känsla skulle dock visa sig vara fel. Mycket fel. Tränarduon Ola P och Lantzen skiftade snabbt om till ett tremannaanfall för att skapa tryck de sista minutrarna och matchen ändrade karaktär. Nu var det blåränderna som jagade å Rosengård som uppträdde med stress i blick och tanke. Vid en frispark tar Marcus "Fjädern" Rydasp duell med målvakten som inte får bort bollen som dimper ner i straffområdet. Simon "Släggan" Gustafsson värderar snabbt situationen och satsar på en bicykleta (!) som ska visa sig bli en poängräddare. Om bollen går direkt in eller styr på Kim Jensen ska jag låta vara osagt. Men vilken avslutning och vilken fräck aktion i matchminut 87.

Simon "Bicykletakungen" Gustafsson intervjuas av pressen...
Fick ett ord med bicykletakungen "Släggan" direkt efter slutsignalen. Din kommentar kring matchen och kvitteringen.
- Rosengård är starka. De rullar runt bollen på ett bra sätt och är svåra att komma åt. Samtidigt så står vi emot bra och skapar ett par riktigt vassa lägen i första halvlek.

Målet då?
- Ha, ha, riktigt läckert va? Det är inte så ofta man får tillfälle att satsa på en bicykleta som mittback. Riktigt gott med en poäng.

Precis så. Ytterligare en poäng till samlingen, denna gång mot serieledarna. IFK Berga är tunga att möta. Nykomlingen nere från kanten av Kalmarsund har nu inte förlorat på de senaste 9 matcherna. Det är bara att bocka å buga och ta av sig supporterkepsen.

Med mina blåvita glasögon levereras följande topp tre:

• Simon "Släggan" Gustafsson är just nu bättre än någonsin. Han radar upp prestationer av yppersta klass. Det lyser av självförtroende i duellspelet och positionsspelet är kliniskt. Att dessutom "dunka dit" en bicykleta i matchminut 87 vittnar om stort självförtroende. Imponerande.
  • Lagkapten Tobias Jacobsson är kanske inte den som alltid syns i spelet å svarar för finliret. Men oj, oj, oj vilken nytta han gör. Han löper. Han skaver. Han river. Han sliter. Han stoppar motståndaranfall och går i bräschen för ett lag som insett vikten av att styra och stötta varandra. Nyttig är bara förnamnet.
  • Philip Adamsson i målet svarar åter för en riktigt, riktigt bra insats. Rätt placerad och med stort självförtroende skapar han trygghet i försvaret. Att en hörna seglar in kan hända den bästa, så det påverkar inte helhetsintrycket. Tipptopp.
*****
Liffen går som tåget. Fjärde raka segern efter 2 - 1 borta mot Prespa Birlik. Vilken scenförändring från i våras. Mittfältsterriern Victor Byström har tagit upp den tappade dirigentpinnen och lotsar sitt lag till segrar med stor målaptit. Herrejävlar, nästa hemmamatch så vankas ett stekhett derby mellan två lag som visar upp poängform. Sätt ett kryss i almenackan den 30 augusti kl 14.00. Budskapet är: Lapp på luckan på Bergaviks IP dvs fullsatt.

*****
Nu har ligan  med stort P startat. Premier League. Gott.

*****
Igår hade vi konkurrens av dessa fantastiska Ironmän och Ironkvinnor. Man blir glad i hjärtat av att bo i Kalmar. Vilken härlig sommarstad. Vilka mäktiga idrottsevenemang. Tack.

*****
Nästa helg väntar länsderby mot Vimmerby. Ett lag som är ruskigt svårslaget hemma på konstgräset på Ceos Arena. Det finns fortfarande platser kvar i den vita Volvon för den som vill stötta blåränderna / BloggarBill