söndag 10 augusti 2014

IFK Berga går på i ullstrumporna!

I går var det dags att ta gruvlig revansch efter hemma mötet i våras. Ett vårligt möte som kanske var den sämsta prestationen i år och förlust trots en man mer i 80 minuter.

Grabbarna satte sig i bussen för en lång resa mot Malmö taggade och med gott självförtroende efter senaste matchen mot Höllviken. Sista träningen på Fredriksskans konstgräs hade givit dem erfarenhet av det väntade underlaget på Limham IP. Efter lite felkörning kom man så fram och batterierna laddades.

32 mil norr över satt jag på Fjölebro tillsammans med bland annat Conde och JC. Lindsdal tog hem tre viktiga poäng i bottenstriden mot ett mycket mediokert Kvarnby.
 Hemmalaget var bättre men det var kanske inte så svårt för Kvarnby håller ingen hög klass, definitivt inte för dividion två. Byström och Lewton var planens lirare i går.

Lindsdal får ursäkta men detta var en typisk match i bottenskiktet. Hemmalaget kommer rädda kontraktet utan kval om och det mina vänner är ett viktigt om, håller sina känslor i styr och fokuserar på fotbollen. Har ibland svårigheter med det verbala mot domare, motståndare och (!) egna spelare.

Plötsligt pep telefonen till när everysport.com rapporterade att ”Mårten” givit Berga ledningen. Tack Telenor och Samsung som möjliggjorde mig att följa denna eminenta rapportering på nätet. Vad man kunde utläsa och den redovisning man fick i efterhand var det klass skillnad mellan lagen. IFK Berga hade ett flertal chanser att ”döda” matchen redan i första halvlek.

Andra halvlek gav bättre utdelning via mål av ”Rosen” och ”Tjappe”. Säker seger med 3-0 där hemmalaget aldrig direkt hade hotat. Svårt att ta ut några spelare när man själv inte är närvarande men enligt hörsägen bör trion ”Släggan”, ”Mårten” och ”Tobbe” få ett extra omnämnande.

IFK Berga har utvecklats enormt under de tre – fyra sista månaderna. Spelarna har individuellt lyft sig både ett och två steg men framför allt har laget svetsats ihop till ett mycket starkt kollektiv. Olas del i detta går inte att förringa utan prisas (där växte han 2 cm till), hans nötande av den taktiska delen ger nu resultat .  Samtidigt så har alla spelarna fått kunskap i vad som krävs och vad som måste förbättras.

Flera spelare har under 2014 gått framåt vilket framför allt märks på träningarna som blivit mycket bättre kvalitativt. På planen syns det också genom att vem som helst kan gå in och spela utan att laget sjunker i kvalitet utan snarare lyfter sig.

Detta bådar gott när vi nu kan sluta titta nedåt och i stället snegla lite uppåt. Förvisso är det väl långt till Rosengård och första platsen men andra fiolen är inom räckhåll. Den skall vi ta och vi börjar med att tvåla till serieledarna på lördag. Ingen skulle bli gladare än jag om mitt tips att IFK Berga skulle hamna på 8:e plats går käpp rakt om det är åt rätt håll.

Lördag 15.00 IFK Berga – Rosengård, det blir en höjdare och publikfriande.