söndag 18 januari 2015

Cupseger, och lite analyser! 

Det värmer "gött" i ett IFK Berga hjärta när positiva rapporter plingar till i mobilen. Älmhult var skådeplats för blåränderna denna lördag.  Jag pratar om ÄIF/TS CUP och 

IFK Bergas P04.

Killarna åkte dit med två lag var av ett gick till slutspel. Kvartsfinal mot Kristianstad 2-1, Semifinal mot Virvestad 2-1 och så final mot Markaryd 2-1. En mycket stark prestation med tanke på att allt startade tidig förmiddag och avslutades 19.00. Enligt säkra källor var de våra de mest spelande lagen vilket höjer prestationen ytterligare . Ett stort grattis till killarna och inte att förglömma ledarna Magnus, Erik, Tommie och Mathias.


Har du börjat packa än?
I mitt förra inlägg skapade jag lite kaos på Twitter när jag förmedlade ett ryckte rörande Victor Elm. Statistiken på bloggen gick i höjden och på något sätt uppmärksammades detta på andra mediala forum som är av rikstäckande nivå. Jag vill påpeka att det var ett ryckte jag snappat upp från flera håll väl insatta i svensk fotbollen. Ligger då någon sanning i rycktet? Tystnaden från KFF och bristen på nya tillskott i truppen talar för att något är på gång om det är Victor eller någon annan skall jag vara osagt men de närmaste veckorna kommer nog ge svar. Något är på gång eller hur Borstam?

Vad händer då i IFK Berga? Fortfarande inget besked rörande den felande länken, komplementet i anfallet och yttermittfältet. Truppen är stark på alla fronter men sårbart för skador och då framför allt i sista tredje delen.

Den 24:e januari är det dags att ta på sig långkalsonger och tjocka ytterkläder, match mot Kalmar FF. Mer en kul grej än värdemätare. Upplevelsen bland killarna måste vara stor vilket gör att hoppet ställs till tränarna att alla tillgängliga spelare luftas. Något att bjuda på som uppladdning inför serien.

Vad har då skett i övriga föreningar i serien?

Rosengård som var en het aspirant till serieseger 2014 men föll på målsnöret ser ut att ha glömt missen och laddat batterierna rejält i vinter. På plussidan står Sami Gungör Lunds BK, Bengt Halvorsson OAiK tidigare Åtvidaberg, Simon Ståhl Malmö FF samt breddat truppen lokalt. Man har inte tappat några dignitetspelar och ser ut att vara topplag i år igen. Klarar man av att stå upp som huvudfavorit i år?  




Nosaby IF, har spetsat truppen med tre lån från Kristianstad samt en bra målvakt från samma förening. Vidare har Samir Blekic kommit från Sölvesborg. Laget känns bredare och stabilare i år men tveksamt om man stannar kvar. Osvuret är nog dock bäst.




Om två veckor blir det nya lag men dess för innan blir det några besök på härliga ”Gasten”, kommer du?

Inga kommentarer: