fredag 23 januari 2015

IFK Berga möter Kalmar FF !

    

Imorgon får blåränderna verkligen bekänna färg. Träningsmatch mot stadens röda bröder, Kalmar FF. Naturligtvis jäkligt kul att IFK Berga nu får vara med å dansa med de riktigt stora elefanterna, även om det "bara" handlar om en träningsmatch i januari. Enligt uppgift kommer tränare Peter Swärdh att lufta samtliga tillgängliga spelare i A-truppen. Känns självklart som en övermäktig uppgift för Berga men det ska bli kul att se hur killarna kan stå upp som lag, men även som individer i manmanduellerna. En av årets svettigaste men också roligaste 90 minuter väntar nere på Gasten imorgon lördag kl 12.00. Mycket försvarsspel lär det väl bli...   


Målvakt Philip Adamsson får det svettigt imorgon...

Vet inte riktigt hur Bergas tränarduo Ola P och Lantzen resonerar men det känns viktigt att laget "gör en bra insats och ett bra resultat". Det indikerar att föreningen är på väg att växa in i "den nya fotbollskostymen" å det ger bra signaler för framtid och varumärke.

Tänkte jag skull ge er en värdeMÄTARE dvs en nyckeltabell över hur jag så här dagen innan värderar Bergas chanser och resultat i morgondagens match.

  • IFK Berga vinner över Kalmar FF =  Extremt osannolikt. Bragdstämpel boys.
  • Oavgjort = Herrejävlar vilken match. Fattar ingenting.  
  • Kalmar FF vinner med 1 mål = Grymt bra resultat blåränder. Briljant laginsats. 
  • Kalmar FF vinner med 2 mål = Riktigt, riktigt starkt. Supporterkepsen av.  
  • Kalmar FF vinner med 3 mål = Mycket bra dagsverke. Bra moral. 
  • Kalmar FF vinner med 4 mål = Helt OK.
  • Kalmar FF vinner med 5 mål = Mitt tips. Ganska logiskt faktiskt.
  • Kalmar FF vinner med 6 mål = Inte helt oväntat, men jag hade hoppas på bättre resultat.
  • Kalmar FF vinner med 7 mål eller mer = Hrmmm...tyvärr alltför stor klasskillnad.

Ska samtidigt bli intressant att se "nya KFF" under Swärdhs ledning. Skulle förvåna mig mycket om inte spelarna är taggade att visa upp sig från sin bästa sida för nye tränaren. Intresset för Kalmar FF är stort, får vi en publiksiffra runt 500?

Återkommer på söndag med en reflektion över årets första 90-minutare. Nu är vi igång. Faan så gott.

*****
 
 
Ett litet rödvitt lyckopiller avslutningsvis. Broakullas vassaste och Sveriges näst vassaste fotbolls-IQ, Rasmus Elm, har landat nere på Guldfågeln Arena. Vi hoppas - Halleluja / BloggarBill


Inga kommentarer: