söndag 4 januari 2015

Vi skriver 2015!


Nyår är över men fortfarande avlöper helgdagarna varandra vilket leder till många lediga dagar och möjlighet till eftertanke.





Nyårslöften behöver ju inte vara något man slutar med utan kan även bestå av att man skall göra saker som man tidigare inte gjort. Själv gav jag inga i år men har satt upp några viktiga mål under året, vilka? Ja det kommer ni se fram över.



Nu är tiden för uppbyggnad här, inomhuscuperna är ett minne blott. Nu väntar ”Gasten” med vind och kyla. Usch säger många men det är nu som man lägger grunden för hela säsongen som sträcker sig in i oktober. Sett till 2014 var dessa kyliga månader av största vikt vilket visade sig när man tittar på tabellen.

När väl träningsmatcherna börjar går tiden fort och då gör det ju inget att det är kallt. Skulle det vara för bistert lär ju den vita Volvon som vanligt stå där för dem som inte är byggda för vädrets makter.

Första matchen skall tydligen gå mot Kalmar FF:s A-lag. Intressant eftersom vi kan få se en del nyförvärv på båda sidor.
Ett hett ryckte, ta det för vad det är. Kommer vi få se Victor Elm i den röd vita dressen redan då? Allt talar för att han återvänder med hjälp av en sponsor i husbyggarbranschen.


Om fyra månader är vi i full gång med seriespelet. Vilka vinner, vilka åker ur och vilka blir årets flopp tillika flip? Kommande söndagar kommer jag pejla läget av lagen i vår serie. Vad har kommit till vad har man tappat. Först på listan om fjorton dagar står Rosengård och Asarum.

IFK Berga kommer väl rustat 2015 men det gäller att vara ödmjuk. Andra året brukar vara det svåraste och framför allt med ett så lyckosamt år bakom sig. Truppen ser dock så stabil ut att det finns alla förutsättningar till ett lika bra år 2015.





Tobias Jacobsson tackade för sig men finns kvar bakom kulisserna. Lagkaptenen slutar på grund av tidsbrist. Har full förståelse för hans beslut samtidigt som jag kommer sakna honom på gräsmattan. ”Tjappe” då, inget beslut taget men det är ju en Bergapojk och vi hoppas han liksom Emil Håkansson kommer igång i IFK Berga tröjan.





Till sist vill jag skicka ett tack till ”PG” som slutar som lagledare. Du har betytt mycket för killarna och ditt blåa hjärta har givit allt för IFK Berga. Snacket och den råa men hjärtliga jargongen mellan oss vid sidan om kommer saknas. Känner jag honom rätt så kommer han vara på Bergavik vid jämna tillfällen.


Har ni inget för er så syns vi på ”Gasten”!

Inga kommentarer: