söndag 22 februari 2015

Det bar söder ut!


Småstrilande regn och dyster himmel när jag blev upphämtad av den vita Volvon. Målet var Sillastrypa land och träningsmatch mot FK Karlskrona . Fem minuter innan matchstart landade vi den nya konstgräsplanen i Rödeby. Fin anläggning som lokalföreningen byggt till en kostnad av 5 miljoner vilket är väl satsade pengar, något för IFK Berga att tänka på.

Tillsammans med Ordförande smög vi med paraplyerna som vanligt till den offensiva sidan när domarens pipa ljöd för matchstart.

Första halvlek bjöd på bra spel från båda lagen där IFK Berga skapade de flesta möjligheterna till mål. Stundtals välspelat passningsspel som bjöd på en och annan snygg kombination. Karlskrona hade lite mer boll men skapade inget medan gästerna var farliga i sina spelvändningar.

Strax efter ett friläge för Marcus Mårtensson som vi alla trodde skulle resultera i mål fick Berga så en hörna. Väl avvägt slagen av Lindberg gick ”Fjädern” ner i knäböj (!) och satte pannan till. Bollen vid stolproten och gästerna var i ledningen.

Med sju minuter kvar hade Karlskrona ett vackert anfall ända nere ifrån försvaret. Via högerkanten kom ett inlägg som alltid farlige Alexander Pettersson drämde till med en hel volley, fotbollsgodis. Helt otagbart och halvleken slutade 1-1
.
Andra halvlek bestod av mycket bollinnehav från hemmalaget men målchanserna var aldrig riktigt heta utan närmast var ett par skott utanför träramen. IFK Berga hade två riktigt bra avslut som mycket väl kunnat resulterat i mål men matchen slutade helt rättvist oavgjort.

En mycket väl genomförd match mot ett mycket skickligt bolltrillande motstånd. Försvaret säkert men hade lite svårt att få uppspelen på rätta fötter när pressen var som intensivast. Spelvändningarna var bra där det vid ett flertal tillfällen var millimetrar ifrån att rinna igenom.
Ett på förhand skadedrabbat lag och många sjuka till trots stod man  upp bra. Alla gjorde en klart godkänd match och visade att truppen är bred vilket kommer vara nödvändigt under året. Enskilda prestationer då?

  • Marcus Mårtensson såg för årstiden mycket stark ut i sina löpningar. Enligt oss (B/B) på fel position.


  • Byström kanske planens bästa, otroligt stark på mittfältet. Visade upp sin kapacitet såväl offensivt som defensivt.


  • ”Fjädern”, har aldrig sett den grabben springa och vara så aktiv i nittio minuter. Förutom målet var han inblandad i det mesta framåt.


  • Lindberg, säker passningsfot med ett par bra inlägg där även högern presenterades. Bra defensiv men fram för allt offensivt.


  • Tommy Petterson idag som mittback. Där får "barnmorskan" se upp! Var över allt i de bakre leden och styrde backlinjen på ett föredömligt sätt. Tillsammans med Byström Bergas bästa.






Genomblöta och frusna rullade vi i Volvon mot Kalmar igen. Tur vi stannade på MacDonald på nedvägen för våra genomfrusna fingrar hade aldrig fått fram pengarna till 4 ostburgare. Summeringen i bilen var enbart positiv och vi kunde konstatera att så här tidigt på säsongen ser det bra ut.

Nu väntar Högsby på ”Gasten”, ett på papperet lättare motstånd men det är nu alla måste visa att dem vill vara med när serien startar. Vi syns på Kalmars blåshål!


3 kommentarer:

fotbollsfantasten sa...

Det är fantastiskt roligt att ni hela tiden hyllar era egna söner efter varje match, när det gäller denna matchen fanns det spelare som var betydligt bättre än de du räknar upp.

BloggarBull sa...

Frustrerad fotbollsfantast.

Åsikter kan alltid gå isär men istället för att vara ironisk presentera dina fem spelare.Jag lyfter fram Tommy och Byström som matchens bästa och mig veterligen bär ingen av dem mina Dna.
Det är också "fantastiskt" roligt att du tar dig tid med kommentarer.

BloggarBull sa...

Vän av ordning skickade ett sms. Givetvis var det FK Karlskrona vi mötte. Ändrat nu, tack för upplysningen.