söndag 1 mars 2015

Hemma på ”Gasten” igen!

Lördag, träningsmatch mot Högsby. Nyblivit division tre gäng som här om veckan föll mot Lindsdal med 2-3. En bra och tuff genomkörare.

Hör och häpna men ”Gasten” bjöd upp till ett bra vårväder och näst intill vindstilla. När hände det senast om ens någonsin.

Första trettio minuterna innehöll inte något välordnat spel där hemmalagets passningsspel allt som ofta fallerade. Högsby överraskade och då framför allt framåt. IFK Bergas mittlås som för dagen bestod av ”Släggan” och Kalle hade stora bekymmer stundtals. Att man tidigare inte spelat ihop syntes i positionsspelet.

IFK Berga skapade dock de bästa målchanserna med frilägen för både Marcus Mårtensson som Joel Håkansson. Ju längre matchen led började hemmalaget hitta rätt och hade ett par bra kombinationer offensivt. Det var framför allt på högerkanten som ytor och möjligheter skapades. Samtidigt som spelet blev bättre blev också samspelet i försvaret bättre och tätare.

Robin Eklund, ny i Bergatröjan?
1-0 kom dock via fint spel på vänsterkanten där bollen till slut hamnade på Byströms fötter. Välplacerat vid stolproten och Berga kunde notera sitt andra mål för säsongen. Efter målet tog hemmalaget över allt mer. Halvtidsvila med 1-0 i bagaget.

Redan i inledningen av andra halvlek var tendensen att hemmalaget var starkare och att orken tröt på Högsby. IFK Berga tog över samtidigt som passningar och löpningar satt och speliden bekräftades. Kantspelet var stundtals lysande där inlägg efter inlägg avlöste varandra. 2-0 kom efter ett uppspel på högerkanten där tillslut bollen hamnade på en fristående Marcus Mårtensson. Strax därpå kom ett nytt anfall från höger, inspelningen togs ner på bröstet av Byström. Fritt fram och 3-0 var ett faktum.

Hemmalaget slappnade av och Högsby tilläts sticka upp och i slutminuterna kom en reducering som fastställde slutresultatet till 3-1.

Summa summarum en bra genomförd match av Berga där framför allt andra halvlek var riktigt bra. Fanns tendenser i matchen som visar att man är på gång och kantspelet gladde.

Spelare då? Jag väljer en fyra denna gång i ett för dagen jämn trupp.

• Joel Håkansson, bästa matchen i Bergatröjan. Mycket bra offensivt och säker bakåt.

• Victor Byström, inte bara för de två målen utan för jobbet och moralen på mittfältet. Viktig.

• Karl Axelsson, ju längre matchen led ju mer växte han i sin roll. Säker i brytningar och positionsspelet.

• Gustav Andersson, hade svårt i första men var lysande i andra.

Det är en bit kvar och en del att jobba med men det ser lovande ut.