söndag 15 mars 2015

Trippel på en vecka.

Under veckan som gått har IFK Berga varit i hetluften tre gånger. Två gånger på ett kylslaget Gasten och en gång på en skön vårplan nere i Loverslund.

Låt oss börja från början. Första matchen var en sen sådan mot Kalmar AIK på ett mörkt Gasten som sedermera blev kylig likt tradition. Berga startade i ett mycket högt tempo och gästerna fick inrikta sig på försvar. Trots brister i passnings spel dominerade Berga och borde ha tagit ledningen med både ett, två och tre mål. Närmast var väl Axel som brände ett drömläge med ett skott som även gick över skyddsnätet.
Andra halvlek var den andra lik men på en spelvändning i ett passivt Bergaförsvar kunde Kalmar AIK ta ledningen med 1-0. Berga pressade på och skapade chans på chans samtidigt som AIK tappade orken. Ett dubbelbyte där ”Fjädern” och nye Robin Eklund var ett lyckat sådant. Två mål från ”Fjädern” och ett från Robin vände matchen och förstörde festen för Kalmar AIK.

En bra match från IFK Berga totalt sett även om man kan önska sig mer precision i passningarna. Robin Eklund kan mycket väl vara den felande länken där framme. I övrigt extra plus till ”Byan” och ”Släggan”.
I går tog jag mig ner till Loverslund och möttes av en gräsplan som var ypperlig sett till årstiden.

Match mot Nässjö (Philips moderklubb) ett nyblivet Div.3 lag. Ovanan med gräs visade sig i första halvlek. Än en gång visade sig bristen i passningsspelet och då framför allt i uppspelen. Att motvinden var hård gjorde ju inte saken bättre. Nässjö stod upp bra med ett kvickt spel. I övrigt kan vi lämna första halvlek till handlingarna.
Betydligt bättre då i andra. Att äntligen få se Marcus Mårtensson på sin rätta plats i anfallet var en av de stora förändringarna i matchen. På högerkanten är det ren resursslöseri. Just Marcus startade målfabrikationen som sedermera avlutades med ”Byan” och ! Joel som förmodligen redan nu kandiderar för årets snyggaste mål.
En totalt sätt gedigen match av IFK Berga som allt mer verkar vara på rätt väg. Vissa frekvenser i andra halvlek var lysande där positions spelet blev bra efter omkastningar. Emil och ”Släggan” är ett ypperligt mittbackspar som kompletterar varandra bra. IFK Berga visade upp en defensiv som kommer bli svår nöt för motståndarna och nu verkar det ju även lossna framåt.

Snabba mil hem till ”Gasten” för att se U-laget mot Glömminge B. Ja det där B:et kan ni glömma. Glömminge kom med 7-8 givna A-lag spelare och det visade sig vara en alldeles för tuff uppgift för våra juniorer.

Hade knappt hunnit komma på plats innan det stod 1-4. Rörigt och räddhågset U-lag fick det inte att stämma. Tro nu inte att vi var utspelade för det stämmer inte men pojklagsspelet lös igenom i närkamper och positions spelet.
Killarna visade dock stundtals upp kvaliteter som lovar gott. Halvleken slutade 1-5 men pausvilan gjorde gott. Andra halvlek var IFK Bergas. Många målchanser och ett mycket bra spel. Jämt spel med ett övertag för hemmalaget. Matchen slutade 2-6 men kunde blivit betydligt jämnare siffermässigt sett till målchanser.
Berg och ”Calle utropstecken och lite extra krydda i lille inhopparen Yousef. 02:a vad månne bliva av denna talang?

Kul fotbollsvecka var därmed till ända. Nu åker grabbarna till Tyskland men Bill&Bull stannar hemma.