söndag 8 mars 2015

Kungen av Stockholm och en speedkula från Mörbylånga

Nanne Bergstrand är kung i Stockholm efter Bajens vinst mot AIK igår...
Satt framför TV:n igår, tillsammans med drygt 41 000 fotbollsentusiaster på Friends Arena. Fantastisk publiksiffra när Hammarby bortaslog AIK med 2 - 1 i Svenska Cupen. Henok Goitom gav Gnaget ledningen redan efter 7 minuter och Hammarby hade svårt att freda sig. Efter hjärnsläpp och straff kom Hammarby bättre in i matchen och kunde med en vobblande missil avgöra matchen i andra halvlek. AIK kändes spelmässigt lite bättre men grönvita Bajen slet berömvärt och kvitterade inte helt oförtjänt ut segerskumpan.
 
Hammarby är onekligen bra för svensk fotboll. Herrejävlar vilken publikmagnet. Måste vara lätt att jobba som sportchef i den föreningen. När talangerna ska övertalas om vilket klubbemblem som ska stå överst på övergångspappret är Bajens stekpanneheta supporterkultur sannolikt ovärderligt viktig.
 
Kung i Stockholm och gud på söder är tränare Nanne Bergstrand. Han har med sin lite buttra uppsyn charmat Bajenfansen med tal om långsiktighet och tyskt tempo via sina berömda fotbollsmanualer. Genialt och massmedialt. Ska bli kul att följa Nanne, karaktärsspelaren Erik Israelsson och duracellkaninen Måns Söderqvist under årets allsvenska. Har en känsla av att det blir fotbollsfest när de Kalmarfostrade Bajenboysen kommer till stan.
 
*****
Blåränderna har varit lediga i helgen men möter Kalmar AIK på Gasten, tisdag kl 19.30. Ska bli kul att se fighten lagen emellan. Klubben har något riktigt bra på gång och här hittar vi ett gäng spelare som figurerat nere på Bergaviks IP under många år, såsom Kim Jensen, Calle Holm, Azad Eliassi, Shaho Abdulahian och Felix Gunnarsson.
 
Sätter en guldtia på att gamle Bergaliraren Kim Jensen tar ett gult kort
 när han möter sina tidigare lagkamrater nu på tisdag...

Bergas spel och prestation måste nu börja stabilisera sig på en högre nivå, varför vi måste vinna den typ av matcher som gäller på tisdagskvällen. Budskapet är således ganska enkelt: Ta kampen, fuska inte i löpningarna och våga visa bolltrygghet  Jag räknar med en vinst i bagaget när jag tar den vita Volvon hem. Upp till bevis, blåränder.
 
*****
Fick i veckan några ord med IFK Bergas nyförvärv Axel Roosling, en 20-åring speedkula med Mörbylånga GOIF som moderklubb, men som också representerat Kalmar FF. Axel har en lång rehabperiod bakom sig efter såväl menisk- som korsbandsskada.
 
Axel Roosling, ny i Bergatruppen i år, från FF-leden...
Känn dig varmt välkommen till IFK Berga, Axel
- Stort tack.
 
Hur är känslan inför säsongen?
- Bara bra faktiskt. Känns som om min rehabperiod är över och att det nu handlar om att vänja kroppen vid tung belastning igen. Känns inspirerande, det ska bli en spännande säsong.
 
Din styrka?
- Jag tycker nog att snabbheten är min styrka.
 
Någon dold talang som du kan bjuda bloggens läsare på?
- Haha...jag är en jäkel på att gå på händer.
 
Kör hårt och lycka till i år
- Tack, tack, jag ska göra mitt bästa.
 
*****
Som sagt. Gasten kl 19.30 nu på tisdag. Berga - Klubben / BloggarBill
 

Inga kommentarer: