söndag 29 mars 2015

Det räckte med tjugo minuter!

Våren har kommit vilket inte bara märks på att tranorna har anlänt till Öland utan allt fler fotbollslag nu förlägger sina träningsmatcher på konstgräs. Så också IFK Berga som för andra gången drog till Loverslund.

Förvisso naturgräs men denna gång var inte underlaget det bästa. Gropigt och planen släppte betänkligt vilket innebar svårigheter i passningsspelet.

Första halvlek var inte mycket att yvas över från något läger. IFK Berga var det bättre laget utan att för den delen imponera. Felpass, sena beslut och problem i positionsspelet präglade halvleken. Räppe i sin tur hade inte ett avslut på hela halvleken men hade dock halvlekens och kanske hela matchens bästa lirare i nummer 26.

1-0 kom i de sista självande sekunderna innan pausvila. Ett bra skott från Mårtensson från vänsterkanten gav retur som ”Gurra” enkelt kunde stöta in. De sista fem minuterna var bra ja kanske till och med mycket bra från IFK Berga.

I andra halvlek hade IFK Berga en period där spelet stämde och man visade upp rader på kombinationer offensivt. Dessa femton minuter visade kapaciteten och lovar gott. Räppe blev hårt tillbaka tryckta och de få gånger man lyckades transportera bollen över halva plan avslutades allt som ofta med en farlig spelvändning från Berga. På just en sådan fick ”Mackan” läge, trots uppvaktning chippade han elegant över målvakten till 2-0.

Efter hand föll IFK Berga in i samma tempo och stil som i första halvlek och det var inte förrän i slutet som man presterade några bra chanser. 3-0 kom via de tre inhopparna. ”Tjappe” bröt Räppes uppsel och passade Robin på vänsterkanten som i sin tur slog ett hårt inlägg längs backen. Fram kom Elias och satte bredsidan till och fastställde slut resultatet.

Men vadiiiiii....
En totalt sett medioker match där första halvlek gav både Mårtensson och Bill frustration. IFK Berga visade klass i tjugo minuter vilket räckte idag mot ett motstånd som inte var det bästa. Positivt dock att man för tredje gången höll nollan. Samtidigt börjar det se allt bättre ut offensivt.

Planens beskaffenhet gav inte utrymme till skönspel så lite ursäkter finns.
Tre spelare då? Vilka utmärkte si över mängden:

Emil Håkansson, alltid på rätt plats och anpassningsbar. Kunde inte se ett misstag igår.

”Gurra”, en terrier på kanten som aldrig ger upp en boll. Bra löpningar och fint kombinationsspel.

Till sist en trio, inhopparna Elias, Robin och ”Tjappe”. Skapade mycket under den korta tid de fick. Visade att dem vill vara med i diskussionen. Löpvilliga och irrationella.

Till sist med risk för protester från ”fotbollsfantasten”.

Nu är det upp till ”Släggan”. Mathias Lindberg har lämnat med det största antalet matcher i IFK Berga nutid räknat. 175 tävlingsmatcher A, 110 B och C lagsmatcher. Med träningsmatcher en bit över 300. 2016 har ”Släggan” alla möjligheter att ta över den statistiken.

Nästa match mot Glömminge skall tydligen gå på Bergavik. Det genrepet ser vi fram mot!