söndag 3 maj 2015

Seriesegrarna FK Karlskrona, Valborg och en skyttekung i lokalfotbollen

Massor av folk på Västra Mark när FK Karlskrona slog Berga med 3 - 1...
Tog den vita Volvon till Blekingeland i veckan. Blåränderna mötte ett spelskickligt FK Karlskrona och tappade koncentrationen i 11 minuter å så var den dagen förstörd, 3 - 1 till hemmalaget. Nåja, kanske inte borta mot seriesegrarna man ska ta poäng, men faktum är att första halvlek uppträdde bergaboysen enligt spelplanen och gjorde det jävligt bra. Sammantaget dock en klart rättvis seger till hemmalaget som är riktigt duktiga på att rulla boll och har dessutom en sylvass forwardsduo. Laget stod oerhört högt med sina ytterbackar och det fanns ibland oceaner av ytor att ställa om i, men hemmaspelarna redde oftast ut detta. Stark insats av många blåränder den första halvleken men blekare sista 45. Johannes Lagesson den som stack ut i Berga denna dag, löpstark och men en vilja att förflytta berg eller åtminstone blekingar. Bergas mål gjordes av inhoppande Gurra som visade kyla när när hemmaspelarna slarvade å det gruvligaste. 
  
Jag har som jag tidigare nämnt lirat Karlskrona som seriesegrare till 6 gånger pengen. 702 personer på Västra Mark tyckte nog att jag gjort ett smart val när domaren blåste för full tid. Personligen är jag övertygad.
 
Trots allt några trevliga timmar med fotboll och Bergasupporters i den vita Volvon. På vägen ner satt BloggarBull i framsätet och Jämjötrukken Johan Augustsson i baksätet. Johan hade datorn i högsta hugg då skolarbetet krävde sitt. Jämjötrukken vaknade dock till liv när vi passerade byn Brända Ene och hasplade ur sig en släkthistoria om sin uppväxt i den  lilla byn med fem familjer och ett gäng bollsparkande pojkar. En riktig solskenshistoria som fick Bull att börja mumla om sitt uppväxt i Hjotrakten tror jag.
 
*****
Mycket folk nere vid Kalmarsund trots regn å rusk...
I torsdags var det traditionsenligt Valborgsmässofirande med IFK Berga och Berga Egnahemsföreningen nere vid Kalmarsund. Busväder och småkyligt men trots detta hittade förvånadsvärt mycket folk ner till elden. Vid chokladhjulet stod jag, ordföringen, Snickar-Johan och Kupan-Magnus och levererade dubbelslag på bricka nr 13 till Hockey-Wigans stora glädje.
 
Stjärnförsäljare i ål-lotteriet...
Marcus Mårtensson och Elias Håkansson sålde ål-lotter så till den milda grad att det blev toppnotering i kassaboken när bokslutet summerades över en pizza å en kall pilsner.  I år var det ungdomslagen 05 och 06 som sålde lotter till mjukisdjur, korv och fixade den klassiska fiskdammen. Måste säga att detta evenemang är förbaskat uppskattat bland Bergabor med flera och i år tror jag kören var bättre än någonsin och det höll även landshövding Stefan Carlsson med om som var vårtalare denna dag. Bergas Valborgsmässofixare Rita Blomberg smög omkring i bakgrunden och myste när guldtiorna tickade in.
 
*****
Liffen är svårslagna ute på det konstiga gräset i norra förorten. 3 - 1 mor Nosaby i helgen. Snart derby. Herrejävlar. Boka in onsdagen den 13 maj i almenackan.
 
***** 
Kalmar FF hackar ordentligt för tillfället. Upp till bevis mot Örebro imorgon.
 
*****
Real Läckeby levererar däremot ordentligt. 19 - 1 på två matcher. Hygglig start. Tror jag får åka ut och kika på postmannen Wittberg, Kim Larsson och far å son Lansdowne nästa hemmamatch. För det verkar vara målgaranti när de gulsvarta lirar. Eller så kanske man ska bege sig till Pukevallen och spana in Robert "Big Burger" Björklund vars lag har den mäktiga målkvoten 25 - 1 på tre matcher. Frågan är vem som gör flest mål av Witte och Björklund? 
Målkung 2015?
 
*****
Nu taggar vi upp träningsveckan med sikte på Hässleholms IF hemma på lördag, blåränder / BloggarBill  
 
 

Inga kommentarer: