söndag 23 augusti 2015

DERBYT SOM HADE ALLT!

Kanonväder, stor publik, målfest och seger ja allt visades upp på Bergavik under lördagen.
Hela 780 åskådare hade bänkat sig på Bergavik för att se årets andra derby mellan IFK Berga och Lindsdals IF och de skulle inte bli besvikna över dramatiken. I alla fall inte om man var Berga fans.

Hemma laget började som ett naivt pojklag och de sent anlända han inte med i svängarna innan gästerna tog ledningen med 1-0. Såg inte otagbart ut. Inte ens de med den obligatoriska kvarten han med innan det kom upp 0-2 på anslagstavlan. Chock, så här får det inte gå till i Div.2.

Då hördes en röst på plan där peppning blandat med en och annan svordom vilket gav resultat för hemmalaget. Ökat tryck och frenetiskt kämpande gav så genom "Mårten" en reducering för övrigt ett snyggt sådant. Vi satte glädjen i halsen när gästerna var så ofina att omgående stänka in 1-3. Så var vi på ruta ett igen men skam den som ger sig och hemmalaget ville så mycket mer. Nu kom en period där Berga spelade mycket fin fotboll i offensiven, chansade lite framåt vilket ibland blev blottor bakåt men denna gång slutade det lyckligt. Två snabba mål från "Lage" och "Gurra" gjorde halvtidsresultatet till 3-3. En trevlig första rent publikmässigt men troligtvis en mardröm för tränarna.

Tommy "The Speaker" ropade ut när andra halvlek började att slutresultatet skulle bli 6-6
men där bedrog han sig.

Halvleken blev i början tillknäppt och båda parterna bevakade mer eller mindre poängen. Två snabba gula kort som blev ett rött för Lindsdal förändrade matchbilden.

Nu trummade hemmalaget på för att nå full pott. Chanser fanns men båda försvaren hade täppt igen bristerna från första. Avgörandet kom efter en hörna som Pontus Fredriksson skallade omarkerad in. Protester från gästerna över tveksamheter från domare teamet men målet godkändes helt riktigt och äntligen kom en seger.

Inte bara poängen var viktiga utan självförtroendet måste fått sig ett lyft. Hela laget skall ha en eloge för viljan och att man  aldrig gav upp.

Tre stjärnor ger jag till:

Gustav "Gurra" Andersson, bäst på planen. Hyperfarlig på kanten med fina inlägg.

Pontus Fredriksson, mycket bra offensiv back. Hade lite svårt i positionsspelet  inledningsvis men växte sig stor ju längre matchen led.

Tommy Pettersson, slet i det tysta bra defensivt arbetet och störde Lindsdal i uppspelen. En spelare som inte syns men var otroligt nyttig.

Till sist en applåd till den stora publiken, funktionärer och inte minst Bergaklacken. Det är ni som är IFK Berga.