söndag 16 augusti 2015

Nagelbitarhöst och Derbydax


En nagelbitarhöst väntar.

Igår hade Berga match borta mot Hässleholms IF och som vanligt detta år. Hyggligt med spelmässigt. Förlust efter 90 minuter. Inga gjorda mål och ytterligare spelare på skadelistan. Matchen slutade med en 2 - 0 vinst för hemmalaget och Mathias Jung fick bryta med nyckelbensbrott. Operation väntar och Jungen är nog inte tillbaka mer i år. Riktigt tråkigt för Mathias naturligtvis och ett jätteavbräck för Berga i kampen om en fortsatt divisiontvåplats.

Skadelistan är nu längre än köerna på Ullareds. Skapar ett bekymmer för tränartrojkan inte bara i matchspelet, utan innebär även sämre kvalitet på träningarna och färre alternativ. En ond spiral som är svår att ta sig ur om inte folk tillfrisknar. Samtidigt är det en del i spelet och nu gäller det att mobilisera glöd, rätta till tilltufsade självförtroenden och kriga för existensen i tvåan.

*****
Grattis Prespa Birlik, avancemang till ettan nästa. Hela 14 poäng ner till tvåan. Starkt. Riktigt starkt.

*****
På lördag väntar årets roligaste match. Derby nere på Bergavik mot Liffen. Herrejävlar vilka härliga drabbningar det har varit de senaste åren. Publikmagneter oavsett tabellställning och formkurva. Derbymatcher engagerar och intresserar fotbollspubliken och nog ska vi väl kunna få ihop en publiksiffra runt 777. Hemmalaget slåss med kniven på strupen och bortrivalerna från den norra förorten har överraskat och imponerat på många sätt i år.

*****
Imponerar gör även tjejerna på Gröndal. IFK Kalmar fortsätter att ta viktiga skalper och nosar nu på uppflyttningsstrecket.

*****
Låt oss ge killarna vårt stöd på lördag. Möt upp nere på Bergavik kl 14.00. Derbydax / BloggarBill 

Inga kommentarer: