söndag 2 augusti 2015

Orosmoln


Orosmolnen tonar upp i horisonten. En tuff fotbollshöst väntar.

När jag idag söndag läser serietabellen så parkerar Berga just nu på negativ kvalplats. Hemmafacit är hyggligt hittills men borta är man just det - helt borta. Två poäng på bortaplan är bedrövligt dåligt och håller naturligtvis inte. Berga är ofta hyggligt med i matchbilden men står där med brallorna nere när domaren blåser full tid. Så var det även igår när man gästade Asarum, som vann den viktiga matchen i de nedre regionerna med 1 - 0. Jag såg inte matchen men rapporterna signalerar en jämn kamp där våra killar skapade en hel del chanser men inte lyckades i avslutningslägena.
 
Visst känns det igen. Handlar naturligtvis inte bara om att oturen grinar laget i ansiktet, utan det saknas skärpa och kvalitet när tillfällena dyker upp eller när den avgörande passningen ska slås. Eftersom jag är lite dyster till mods idag så spär jag på med statistik modell fortsatt dyster:
  • Berga har bara gjort tre mål på bortaplan hittills. Tre mål (!). Herrejävlar.
  • Inte en enda seger på bortaplan i år och två inspelade poäng. Svagt.
  • Berga har fyra stycken 1-0 förluster. Tungt naturligtvis.
  • Berga har gått mållösa från åtta matcher. Statistiken ljuger inte.
  • Berga har totalt gjort 18 mål varav 12 har gjorts i tre matcher, vilket innebär att 6 mål gjorts i övriga 13 matcher. Håller inte.
Det finns inget dåligt väder (orosmoln), det finns bara dåliga kläder brukar man ju säga. Den inställningen måste nu genomsyra träningar och matcher killar. Det finns ingen enkel lösning, det finns bara fortsatt hårt jobb och en trupp som ger sig faan på att ta de där extra löpstegen på träningar och match, att vinna manmanduellen över hela banan, att ge understöd till kompisen och kriga för Bergamärket. Det gäller att vara lite bättre under lite längre tid i matcherna och skapa ännu fler målchanser för att måla. Det gäller som alltid att vilja och våga något för att vinna. Ställ in den mentala kompassen på denna hemläxa annars går ni vilse i "divisiontvåträsket", blåränder. Som supporter är vi med er ända in i kaklet.
 
*****
Avslutar dagens blogg med en riktig stämningshöjare. IFK Berga knep en bronspeng i inofficiella SM för 14-åringar. Grymt stort och ett jättegrattis till alla ledare och spelare.
 
*****
Redan på fredag kväll smäller det nere på Bergavik. Topplaget Karlskrona är på besök och vi har revansch att utfodra från vårens möte. Synes / BloggarBill

Inga kommentarer: