lördag 29 augusti 2015

Nollade igen.


Derby vinsten skulle ju vara vändningen, nu skulle målen och trepoängarna komma. Ack vad man bedrog sig och vad förhoppningarna grusades denna lördag.

Vad spelar det för roll att man spelar jämnt ( som idag mot Malmö) eller för matchen när man inte kan göra mål på bortaplan. Är det otur eller oflyt, ja visst är det några faktorer i sammanhanget men tyvärr måste jag konstatera hur hårt det än låter. Det är för dåliga prestationer som gör att man missar givna målchanser.

I dagens match hade IFK lagen lika många målchanser men "Kanariefåglarna" lyckades sätta 40% vilket var den markanta skillnaden. Spelmässigt en jämn match vilket vi börjar bli vana vid. Det visar att               IFK Berga är ett lag på övre halvan i division två när det gäller försvar och mittfält. Tredjedelen den offensiva når inte upp till den standard som krävs för att nå uppsatta mål.

Jag är övertygad om att IFK Berga kommer spela division två även nästa år utan att behöva kvala. Tillräckligt med poäng kommer ges på hemmaplan och till slut kommer några poäng borta också. För att inte hamna i samma situation 2016 krävs dock radikala åtgärder för att förbättra truppen. Högsta prioritet måste vara på den offensiva planhalvan.

Några av er som läser detta tycker nog att jag är pessimistisk och hård i överkant. Kan så vara men jag satte inte de höga målen som många andra inför säsongen utan varnade för att andra året skulle bli tuffare. Nu gäller det att ta var match för sig och ge allt så kommer det ordna sig. Vi börjar nu på lördag mot Presba som redan är klara seriesegrare. Dags att dem förlorar nu. Därefter Nosaby, ett bottenlag som gjorde en heroisk höst förra året. Vi är varnade men nu kommer en tre poängarna.

Ryktet säger att Philip kommer lämna oss för studier i Växjö. Ett tapp på en av division tvås bästa målvakter. Om så är fallet, kasta ett getöga på Trekantens målvakt. Snacka om hett löfte.




Nu tar jag bilen till Göteborg för att på måndag morgon åka vidare till Island. Inte med bil utan med Iceland AIR. Tur att internet finns så att man i Reykjavik kan följa vad som händer på Bergavik.

Inga kommentarer: