lördag 8 augusti 2015

En  blixt från en klar himmel gav poäng !

Lage vann alla närkamper!
Karlskrona hade som mål att fredagskvällens stadsfest skulle gå i moll för oss som håller på IFK Berga. Detta skulle ske via en seger på Bergavik. Kaxigt i överkant straffar sig och sett till målchanser kunde mycket väl spelar bussen fått vända till Blekingeland med noll poäng i bagaget.

Första halvlek gav 337 åskådare valuta för pengarna. Ett högt tempo och chansrikt spel där framför allt hemmalaget hade de största möjligheterna till nätrassel. Femton minuter in i matchen gavs Marcus Mårtensson chansen, helt ren tjugo meter från målet lossade han kanonen men fick se bollen smita en bra bit över ribban.

Förvisso hade Karlkrona mer boll men spelvändningarna från hemmalaget var farliga och skulle motiverat en ledning i halvlek. Hemmalaget lyste av kämpaglöd och revanschlystnad.

Ny ledarduo dirigerar!
När målchanserna rinner ur sanden brukar det ju straffa sig så också idag. Knappt hade halvtidsfikan hunnit ner i magsäcken innan försvaret gjorde dagens enda misstag. Att lämna en forward vid namn Alexander ensam i straffområdet går inte. Seriens förmodligen bästa anfallare gjorde inget misstag utan satte 0-1 i 49 minuten. Om man ser till tidigare matcher i år så var det nog många som misströstade men dagens spelare i Berga ville annat och det omgående.

"Lage" tog tag i bollen och cirka 25 meter ut fick han en kalasträff som smekte stolpens insida likt en blixt från klar himmel och 1-1 var ett faktum.

Närmare kan det inte bli men Halle kom rätt!
Nu kom en period som hemmalaget hade flertal chanser där "Mårtens" ribbskott var närmast. Dess för innan hade samma spelare ett friläge som borde resulterat i ledning.  Efter hand tog gästerna över och i slutskedet av matchen skapade man ett tryck mot Berga kassen. Allt som ofta tvingades IFK Berga freda sig med rensningar och på så sätt försvara en viktig poäng.

Kamp om varje meter!
Sett till matchen i stort var det rättvist men ser man bara till målchanser borde IFK Berga löpt hela linan ut. IFK Berga visade moral och kunnande som klart motiverar till en högre placering. Visar man upp detta i kommande matcher så kommer klättringen.

• Matchens lirare Johannes Lagesson, otrolig arbetskapacitet som lyfter laget. Lyckades nästan till 100% med sitt agerande.

• Mattias Jung, eleganten som stod för fina uppspel och även bra i defensiven.

• Mittbackarna Emil och "Släggan", trots en markeringsmiss höll rent och spelade med pondus.

I övrigt en bra laginsats som lovar gott för hösten. Idag visade alla vad dem kan med en otrolig vilja. Nu väntar Hässleholm borta och då vill vi se en seger i främmande land.