söndag 8 januari 2012

De saknade bitarna!


Hade tänkt att åka till Nybro idag men cupprogrammet lockar inte. Tolv timmar i en dragig ishall har inget attraktionsvärde en söndag. En dag som man skall helga vilodagen som sägs i folkmun.

Nu blev ju inte dagen så lång för våra grabbar från Bergavik, för en gång skull gick vi inte till final. Hoppsan!

En blogg har olika syften beroende på skribent, vår är att skapa intresse om det för oss så kära IFK Berga. Att hitta ljusglimtar såväl på som vid sidan om planen har under första året varit lätt vilket ger en klar indikation om klubbkänslan i föreningen. Vi har det gemensamma i fotbollen där spänning, glädje och sorg på något förtrollande sätt binder oss samman. Spelar ingen roll om man är gammal eller ung, man eller kvinna.

Tja om man inte har samma syn som min hustru vill säga

"-22 personer som springer och jagar en boll, ge dom var sin!"

Nu står vi inför en ny säsong i division 3, en spännande sådan.

Fotbollsutskottet sitter just nu på sin kammare och lägger pussel. Spelartruppen skall spikas så här gäller det att hitta rätt bit och få den på plats.

Skräcken är ju att när det är färdig lagt så fattas det en bit, allt jobb i onödan och frustration över det ofullbordade. Än värre är ju att man har en bit kvar, vad f*/.n skall den biten vara?

Sett till de nya pusselbitar som tillkommit så ter sig IFK Berga fått en kvalitetshöjning som heter duga. Truppen har växt, från att varitett barnpussel på 100 bitar till ett vuxet på 1000.

Alla tränare jag pratat med under de tjugo åren jag sysslat med fotboll så har så gott som alla varit av samma åsikt. En bra trupp består av 18 utespelare och ett par tre målvakter. Större trupper kan hämma återväxten och minska träningsmöjligheter för påläggskalvar. Är vår kostym för stor? Svår balansgång, kom gärna med synpunkter under kommentarfältet.

Den trupp som tränarparet förfogar över 2012 inger respekt och kommer öka förväntningar bland spelare och publik. Att IFK Berga blir ett topplag i år är för mig helt realistiskt. Nu är det inte bara grabbarna på planen som skall infria förhoppningarna utan alla måste ställa upp.

Publiksnittet förra året på 180 personer varav 100 betalande är under all kritik.

Vi får ta oss i kragen och lyfta snittet till minst 280 varav 200 betalande. Killarna måste både höra och se oss suportrar för att på så sätt få extra tändvätska.

Låt oss göra 11 matcher på Bergavik till 11 fester. Hänger du med?

På onsdag är det Bills tur, skönt att han är bättre verbal i skrift än via talet. Annars hade det bara blivit -"Men vad i hel.....?


Ha en skön jobbarvecka

önskar BloggarBull!


Tro mig jag, BloggarBull och Bill kommer vara där, bara det är ju en upplevelse.


Inga kommentarer: