torsdag 19 januari 2012

Rökpelare & Kovändningar


Är precis hemkommen från ett kylslaget Gasten. Det stod rökpelare rakt ur munnen på blåränderna i kväll. Antingen var det för att det var tuffa spelövningar som krävde sin man, eller så var det IFK Kalmars damlag som tränade på den andra planhalvan som fick pulsen att slå. Eller kanske en kombination.

Hyggligt tempostarkt, men tyvärr saknas det lite för många kvalitetsgubbar för närvarande. Fortfarande är det ruskigt många i rehabgruppen samtidigt som några blåränder är på semester på andra sidan jordklotet. Förhoppningsvis bedrivs träningen där på mjuka sandständer med röda och gula koner som man kör "Idioten" till...

Från kvällens träning delas följande "utmärkelser" ut:
  • Kvällens tunnel går till unge Herr Åkerlind som grundlurade en snopen Släggan. Vad hände?  
  • Tommy Berg erhåller kvällens megafon för sitt sätt att både högljutt och taggat styra sitt lag i smålagsspelet. 
  • Spelglädjechecken går till Jalallen som visade prov på vilja att hela tiden deltaga i liret. Viktigt. 
  • Man-mot-man-duellerna vanns av Patrik Rydasp. 
  • Kvällens rabatt gav tränare Håkan G när blåränderna fick dra av två löpningar på slutet. Felräkning i banken eller var det COOP Forum rabatt Håkan? 
  • Ledareutmärkelsen går annars till lagledare Pär "Il doktore" Gustafsson. Hoppade in och "köttade" med liv å lust i liret.
  • Suraste looser är onekligen vinnarskallen JC som skickade högerdojan både bland koner och stolpar när det inte gick som han tänkt sig.
  • Lättaste steg på löpningen går till DuracellCarlsson men även Lindberg och Jalallen har gjort  hemläxan. 
Trist att Dala-Theander backade ur innan hann ens hunnit prova Bergatröjan. Kan bara ha varit blårand i sisådär 48 timmar tror jag. Känns som en märklig kovändning, men nu är det som det är och studievalet på Linné blev tydligen en flopp. Theander tog sitt pick och pack och drog till sambon i Jönköping.
Ridå ner.
 
Tycker mig ändå se en riktigt go Berga-anda, där många nya spelare snabbt växer in i föreningskänslan på ett utmärkt sätt och tackar genom att ta ansvar helt enkelt. Där våra "gamla" spelare bidar till att nya spelare bidrar. En positiv signal som man definitivt inte ska underskatta. Det är många runt i och omkring laget som ska ha en eloge för detta. Att det kommer att bli bushårt om tröjorna är en annan sak och det gäller som BloggarBull klokt kommenterade (ovanligt för honom förresten), att skapa rätt förutsättningar så att även våra yngre förmågor ges utvecklingsmöjligheter. Ungdomsverksamheten i Berga är sedan några år Kalmars största och här ska vi naturligtvis vaska fram en del guldkorn till de egna seniorleden. En tuff, svår, men ack så viktig uppgift! Fortsättning lär följa.    
 
JC:s sportblogg delar nr 7 med sig av sina tankar inför säsongen...
 
I övrigt kan  nämnas att det pågår en rejäl renovering och uppfräschning nere på Bergavikens IP. Välbehövligt både för omklädningutrymmen som klubbrum/uthyrningsdel. Har ännu inte varit nere å sett helheten men allt ska i princip vara klart denna vecka och rapporterna är samstämmiga. Det här blir bra!  
 
Såg för övrigt Idrottsgalan i måndags kväll. Chris Härenstam hade plockat ut de 5 snyggaste målen alla kategorier under 2011. Man blir lycklig i sin idrottssjäl när man ser sådan njutbar idrotts-IQ. Frågan är vem som gör en "Rooney" först nere på Bergaviken i år?. Jag sätter mina slantar på Honduras egen Juan Gomez / BloggarBill    

Inga kommentarer: