onsdag 11 januari 2012

En vanlig onsdag

Våra nya målvakter, Anton Eriksson och Tommy Berg, poserar på Gasten...
Först några rader om Nybro Opens herrturnering. Långt, segt, men rätt vinnare till slut (Nybro IF tog segerchecken även om blåtopparna i KAIK förgyllde även denna cup). Nu några rader om Nybro Opens damturnering. Långt, segt, men rätt vinnare till slut (Jägarn har fått in en fin vinnarkänsla i Lindsdal och hygglig bra timeing att avgöra matcher sent). Blåränderna däremot gjorde inget större avtryck i årets cup, även om man enkelt tog sig vidare till gruppspel nummer två. Där blev det dock tvärnit efter förluster mot Nybro och ett kontringspiggt Bergkvara. 

Påtalade före cupen att Nybro till 2013 måste "Out of the box" och fundera nytänk. Ett konstaterade som stärktes rejält efter söndagens långa gäspning. Även i nuvarande format borde man med enkelhet kunna plocka bort drygt två timmar genom att ta bort kvarsfinalerna från "den öppna klassen" och tighta ihop spelschemat (alldeles för långa pauser mellan matcherna). Förstår naturligtvis att detta är en kassako, men man får inte bli "dumsnål" och tro att lag och publik tecknar in cupen i all evighet. Alltså. Ser fram emot ett helt nytt koncept till nästa år. Rinkfotboll är hyggligt trevligt och cupen fyller sin funktion, men definitivt inte kravet på en tempostark och fräsch fotbollshappening 2013.

JC, bloggare, vinnarskalle och sheriff ?

Blåränderna har intagit Gasten och nu ligger träningsveckorna inplanerade i Gsons Lagerbäckspärm som en gammal kokbok från A till Ö. Här finns ingredienser och praktiska tips på hur arbete och process ska genomföras för att få önskat resultat. Här finns spelarmaterial som passar både till husmanskost och till exklusiva trerätters. Personligen är jag förtjust i nytillkomne Johan Carlssons (JC) inställning till sin fotboll, se hans blogginlägg och slutsatser kring bergabröderna och Nybro Open på den egna idrottsbloggen (ser ut som en ny sheriff har kommit till stan...) JC:s sportblogg

Tror att JC, Tobbe m fl kan bidra till att teknik och tempo nu kompletteras med tuffhet, taktiskt kunnande och en riktig dos jävlar anamma. Det ska sitta i ryggmärgen, blåränder. Får vi ihop dom ingredienserna i harmoni i årets trupp, ja då jävlar i min matlåda, då kommer det att smaka fågel 2012.
Var nere å kollade in delar av träningen i kväll. Följande utnämningar delges:
KVÄLLENS !!!
  • Tungaste skottet - Tom "Rauken" Eneqvist mötte på helvolley och ribban har ont än...
  • Power walk - Filip Quist hade inte gjort bort sig i Nybro gångklubb...
  • Fräckaste målet - Kim Larsson överlistade målvakts-Christoffer med en läcker "chip"...
  • Utropstecken -Tommy Berg löpte som en gasell på den avslutande löpövningen (tvärdog dock sista)...
  • Rehabgrupp - Juan, Quist, Niklas, Calle, Jenssen, Håkansson, Grändås...ett halvt fotbollslag...
  • Klockrenaste brytning - som alltid Simon "Släggan" Gustafsson...
 Med blåvita glasögon en vanlig onsdagsträning / BloggarBill

3 kommentarer:

Fan to, Pal-Jep-Sko sa...

Kul att bloggandet är i igång igen. Föjer slaviskt forumet och i tidigare inlägg så
"Är vår kostym för stor? Svår balansgång, kom gärna med synpunkter under kommentarfältet" kommer första frågan "fler följer" - Hur många/vilka tränar idag i "elittruppen"? Det blev lite många fnuttfnutt!!!

BloggarBill sa...

Härligt med alla läsare av BergaBloggen...när det gäller truppen så lägger föreningen in spelarna under rubriken "Truppen" på hemsidan...dessutom har det dykt upp en hel del lovande spelare från U-truppen under inledande träningar. Viktigt. Mycket viktigt som BloggarBull tidigare var inne på !!!

Fan to, Pal-Jep-Sko sa... sa...

Fråga2.
Ska man minska "1337-truppen" något kanske och inte blanda A- B- U- team med flera då?!