söndag 15 januari 2012

Upp och ner vända världen


Ibland ter sig världen lite konstigt när man blickar över den. Se bara till vädret, förra året vid den här tiden så pulsade vi i snö och pinades i vinterkylan nere på Gasten. I dag är det nästan så att gräset börjar gro och våren känns mer nära än avlägsen.


Även fotbollsvärlden står för krumbukter och ställer allt på högkant. När ”gamla gubbar” likt Scholes och Henry gör comeback med bravur i världens bästa (?) liga höjer många på ögonbrynen. Mål till trots så vill jag nog se det som ett svaghetstecken när unga talanger får stryka fot för grånade profiler. Vem vet kanske dags för Berg och Vasse att ta på sig Bergas matchställ igen eller varför inte löpa linan ända ut.


Peter Rydasp där bak och Ölands stora skyttekung (enl. egen utsago) Mikael Mårtensson på topp. Får bara hoppas att det är en övergående trend som vi sn
art drar på smilbanden åt.


Framtiden ja, den ser onekligen ljus ut för alla Bergabröder. I alla fall när man ser på stundande bravader på den gröna mattan men däremot när det gäller faciliteter står det still. En svår flirtad kommun håller i pengapungen vilket hämmar IFK Bergas satsning på den rikaste ägodelen vi har i vårt samhälle, ungdomarna. För att få bort problemen på gatan och ge alla en sysselsättning som har gemenskap och hälsa som kriterier kräver resurser.

Alla ungdomar behöver en plats att gå till, känna att det finns folk som lyssnar och bryr sig. Känna sig delaktig och viktig, allt detta kan vi ge dom på Bergavik om vi ges möjligheten.

Vad är det då vi saknar? Till att börja med så behöver arenan Bergavik rustas upp med ett litet gym, en konstgräsplan samt en multiplan för olika aktiviteter. Finns det verkligen någon bättre geografisk plats än Bergavik. Centralt men ändå avsides? Det övriga, kunskap och personal har vi ju redan. Varför uppfinna hjulet en gång till med stora kostnader. Byggnation av Nya Bergavik går förvisso på ett antal miljoner men ser man till att en (!!!) utslagen ungdom generar en kostnad på 3 miljoner/år så är det ”en ……………. I Mississippi.”

Givetvis får vi inte sticka under stol med att IFK Berga tjänar som förening på förslaget men man får inte glömma att den stora vinsten gör alla som bor och verkar i Kalmars bästa stadsdel.

Så Persson och allt vad ni heter oberoende politisk färg, upp till bevis! Detta var en förhandsvisning på mitt kommande medborgarförslag.

Nu skall jag ut i det sköna vädret innan jag tar mig ner till Bergavik.

Ha det !

BloggarBull

Inga kommentarer: