söndag 29 januari 2012

Truppen under Luppen

Det är inte bara IFK Berga som rustat och förstärkt truppen inför stundande seriespel. Nu när snart transferfönstret stängs och alla sitter med sina uppdukade bord fulla av läckerheter kan det ju vara på sin plats att kolla in menyn. Tänkte ta ett par tre lag per gång och börjar idag med Kenty, Östria Lambohov och Gullringen.

I Linköpingstrakten går debatten om hur alla lagen tar ut varandra och snarare prioriterar att vara ”bäst i stan” än att försöka nå samförstånd och på så viss få upp ett lag i de högre serierna. Detta är en het potatis på östgötaslätten och syns i år på värvningssidan. Lagen byter spelare med varandra och talangerna lämnar staden.




IK Kenty ser dock ut att kunna vara det lag som kan vara med i spetsen. Tillskottet av Patrik Nilsson med meriter från bl.a Åtvidaberg kommer ge rutin till en ungdomlig men talangfull trupp. Daniel Lindberg från Vasalund verkar också ha ritatpå om nu inte Motala tar honom. Topp 4:a är fullt realistiskt.


Det stora hotet om bäst i stan blir nog Östria Lambohov. En redan bra trupp har spetsats med 6-7 nyförvärvdär den över två meter långe forwarden Carl Linell och mittfältaren Mariwan Suleimani sticker ut. Den sistnämnde spelade förra året i Motala. Det som kan tala emot Östria är den stora omsättningen av spelare vilket kan innebära lång tid innan man spelat ihop sig. Sätter dock varningens finger för dom eftersom truppen på pappret är mycket starkt.






Kortaste bortamatchen förutom derbyna är resan till Gullringen. Ett lag som tappar mycket rutin när tre av deras äldre spelare lägger av. Tyngst är väl målvakten Thomas Svensson. Em blandad trupp åldersmässigt där det finns en del bra talanger. Ted Åström Åberg är en som gått från klarhet till klarhet. Trots allt tror jag att Gullringen blir nog bara ett mittlag i år, truppen känns lite tunn.

Det är alltid ett vågspel att sia sett till nyförvärv och spelartapp men snart kommer ju träningsmatcherna igång. Vi följer ju givet vis dom och någon match med våra premiär motståndare Kenty kommer jag följa live trots att man måste åka halvvägs till Norrland.

Vi hörs nästa söndag

BloggarBull


Inga kommentarer: