söndag 12 februari 2012

Dagens blick in i glaskulan blir både långsynt och närsynt med tungvikt på det senare. Jag granskar de två lokallagen Nybro IF och Färjestaden GoIF samt Linköpingslaget FK.





Nybro IF som slutade trea förra året ser alltid ut som vara en förening på uppbyggnad med stora framtidsmöjligheter. Lite undrande blir man dock eftersom det varje år spekuleras på samma sätt, när blir bygget klart?

Även i år satsar man ungt och med egna eller från bygden talanger. Trots en del tunga tapp som Jörgen Hermansson till Karlskrona och att Farouk Sulemana som kom och slutade (en ny Theander) så ser laget starkt ut. Nyförvärvet Bashkim Isufi från FC Växjö kommer stärka upp de bakre leden. På mitten blir Mattias Evestål från Emmaboda en intressant aktör och framåt har man lyckats signa skyttekungen Linus Henriksson från Lindås . Den sistnämndes förra säsong som målspruta 28 mål imponerar. På målvaktsidan har man lockat över Oliver Bergman från Smedby BoIK tidigare Kalmar FF Tipselit.

Frågan man nu ställer sig kommer den ungdomliga entusiasmen räcka långt även i år. Nja jag är lite tveksam eftersom laget känns nytt i år igen men övre halvan dock inte i det absoluta topp skiktet.



Nu åker vi över bron till Tallhöjden. Hela vintern har Färjestaden känts turbulent. Vem lämnar vem kommer och vem kommer åter. Historien är ju inte färdig än. På minus sidan så finns ju Göransson som slutar, Göthberg flyttar för studier, Gustav Andersson och Charlie Nilsson till SSG om han nu inte återvänder, Filip Quist och Anton Eriksson till IFK Berga. Utöver detta tappar man även vid halvårsskiftet Gustav Engvall till IFK Göteborg.

Många tapp med Nilsson och Engvall som de största. På nyförvärvsidan har man Sturesson och ”Sopis” från Mörbylånga i övrigt är truppen så gott som intakt.

Intressant att se om nya konstgräsplanen kommer ge effekt ur träningshänseende sett. Laget bör ju komma väl förberett inför serien. Dock har man en motståndare utöver laget som står på andra planhalvan. Det är bara att hoppas Tallhöjdens matta kan hålla en högre kvalitet i år än tidigare.

Färjestaden är och kommer nog förbli ett spelande lag som står för fin underhållning. Detta räcker nog inte i år för att få en högre placering eftersom spelarförlusterna är stora. Om man inte lyckas införskaffa några tunga namn så lär man nog tyvärr slåss i den nedre delen av tabellen. Det rycktas om Lewton och att Charlie återvänder och det är nog ett måste. I inomhusturneringarna är man starka men det är en annan historia.


Så var vi då tillbaka i Linköping, en fras vi förmodligen kommer höra under året. Fk Linköping ett lag som siktar på att bli störst i stan. Ser man på antalet nyförvärv så finns det en poäng eller? Amor Ceranic (BK Kenty),Andreas Kotsambouikidis (BK Derby),David Lundgren (BK Ljungsbro), Philip Lundgren (BK Ljungsbro), Nedzad Omerovic (BK Kenty), Adin Pehilj (BK Derby), Oskar Peterson (Sonstorps IK), Alexis Spinoza (FC Dardania)

Dragan Zivic på mitten och långe (1,90 ) Naris Radetinac står för rutin och spel men laget ser ut att ha tappat en del spelare, vilket i skrivande stund gör att man bytt ut halva laget Det tyngsta måste väl vara Fredrik Nilsson som gjorde 14 mål förra året.. Jag förmodar att detta kommer skapa problem innan truppen satt sig och blivit samspelt.

Man bygger mycket på sin ungdom där man just nu huserar i pojkallsvenskan. Hela laget är förutom ett par spelare ungt och det känns som man saknar tillräcklig rutin. Det känns som FK Linköping är ett genomgångslag och som bekräftar situationen i fotbollsstaden Linköping.

Just nu ser det ut som om man får slåss om att undvika nedflyttning.

Det närmar sig epilogen på denna glaskula serie. Nästa gång blir den sista med Mjölby och Lindö på tapeten, ja så IFK Berga förståss!

Ha det!

BloggarBull

Inga kommentarer: