onsdag 1 februari 2012

Kortbyxor & Pumor

Blandat bandat från blårändernas skafferi...
"KortbyxeNisse"
Onsdag igen. Nere på Gasten som vanligt och lite koll på blårändernas väl å ve. Idag bistert, mycket bistert. Minus 6 grader och lätt snö i luften. Idag var det tydligen för kallt t o m för blårändernas varmblodigaste hingstar Tobias "Kortbyxan" Jacobsson och Robin "KortbyxeNisse" Karlsson att träna i just det, kortbyxor. Dom dök inte upp överhuvudtaget, men det var säkert av andra anledningar än just kylan. Intelligent eller inte får väl någon annan bedöma, men så slugt verkar det inte vara att springa omkring med bara ben i februarikylan. Men det är med detta som med allt annat - tror man bara på det själv så blir man oftast stark av tanken. Å Tobbe verkar stark i sin tro å övertygad om sitt kortbyxeval! Halleluja.

Idag såg man istället Tjappe G stå och huttra efter hemkomsten från semetersötman i långt-bort-i-världen-landet. Än så länge är det spring i de "thailändska benen", men nog tog det emot lite på 70-20-passet på slutet. Sannolikt hade PGponken rätt när han konstaterade att grabbarna missuppfattat träningsschemat och kört 20-70-pass på playan istället...

... och Billy Lansdowne kör rehab...


Emil Håkansson gjorde idag första
 riktiga passet på åtskilliga månader...

I övrigt börjar även "rehabgruppen" nå upp till hyggliga arbetspass under träningarna och snart spetsar vi konkurrensen ytterligare när alla är tillgängliga. Faktum är ju att det fortfarande är en hel del nyförvärv som inte fått snöra på sig de riktiga dojorna, utan har drillats av "Firma Irma".
Fick idag en signal att Kim Jenssen nu opererats och resultatet verkar riktigt bra. Skönt för Kim, å vem vet, kanske han dyker upp som gubben i lådan till hösten i den blåvita dressen.

Kvällens triss i topp delas ut till:
Crille Målis som vuxit flera tum sen i fjol. Både i omfång och agerande. Märks att han nästan aldrig missar en träning. Starkt jobb rakt igenom!
Albin Carlsson, en tränares våta dröm och en motspelares våta mardröm. Följer den gamla scoutregeln "alltid redo" och verkar ha hur mycket spring i benen som helst. Fullföljer alltid löpningen framåt. Fullföljer alltid löpningen bakåt. Imponerar.
Martin Carlsson så rapp ut i steget i spelet. Har en fin löprörelse å bra bolltouch och kan bli ett riktigt utropstecken om han får vara frisk och lägger på sig några kilo muskler. Tro mig.


Vid en kort omvärldsorientering i lagen i närområdet verkar det som om många fortfarande jobbar på att få nya eller gamla namnunderskrifter. Färjestaden å Nybro tycks fortfrande ha några platser över och Lindsdal och Kalmar AIK jobbar på spelartruppen, liksom IFK Kalmar. Dagens fotboll är året-runt-baserad och det tycks gälla både ur ett tränings- och trupphänseende. Detta är samtidigt lite kul för oss supporters då det hux flux kan dyka upp ett ess ur rockärmen. Eller i allafall en kung. Tyvärr är det väl inga herrligor i fotboll som packar ihop likt den kvinnliga amerikanska varaianten. Så kanske är det ett tips Herr Ordförande - om du fortfarande letar spetsegenskaper - att slå en signal till Pia Sundhage overthere och fiska lite efter en kvinnlig puma med starquality. En sådan värvning får Dala-Theander-historien att blekna rätt så kvickt.   
Nästa värvning, Herr ordförande?

Ser fram emot fortsättningen av BloggarBulls minianalys av konkurrenterna i den nordöstra trean nu på söndag. Tills dess - ta fram sparken - nu kommer snön / BloggarBill

Inga kommentarer: