söndag 19 februari 2012

Från botten till toppen?

Så var det då dags för sista trion i glaskulan. Om glaset varit grumligt innan så är det inget mot var det är nu.


Lindö FF är nykomlingar i trean och en dåligt uppdaterad hemsida samt massmedial ökentorka gör att informationen är näst intill noll. Dock verkar det vara en förening som lever mycket på ungdomsverksamheten och satsningen blir därefter. Några namn har man fått in men bristen av rutin samt att man är en nykomling placerar nog laget i den absoluta botten. Däremot verkar föreningen i stort ha goda framtidsutsikter just genom sin kyla när det gäller rekrytering, 2011 valdes man till årets förening. Ser man till hur spelet var förra året så är det ett lag som borde passa oss ganska bra. Ett fyndigt och spelande lag som kommer kunna bjuda på underhållande fotboll men att tro på en bättre placering än att slåss för överlevnad är nog att ta i.

Samma sak gäller nog Mjölby Södra IF, också nykomling med en trupp av lokala förmågor. Har tappat ett par namnkunniga spelare men fortsätter på inslagen linje genom att rekrytera i närområdet.

Har i skrivande stund en del spelare på test men likt Lindö saknas det rutin. Förvisso har man en målvakt med rutin från Brage men i övrigt inget från högre divisioner.

Stefan Forsberg från Boxholm och ÅFF kan bli en attraktion i år men förmodligen gör man sällskap med Lindö i kampen om överlevnad. Spelade i helgen en träningsmatch mot Smedby AIS vilket inbringade en klar förlust med hela 6-0. Det säger en hel del om skillnaden mellan toppen och botten i årets serie.




Sist men inte minst är det då dags att sätta luppen på IFK Berga. Åsikterna är många om lagets potential i år. Några säger mittenlag men lika många nämner laget i topp fyra. Ja så finns det ju dom som har seriesegrare i sin favoritstämpel. Klart är dock att när man synar tidningar och bloggar så är det ingen som tror att laget hamnar sämre än sexa. Vad är då realistiskt att tro?

Truppen är nästan intakt och vissa spetsförbättringar har gjorts. På minus sidan märks väl mest Jallal och Richard. Nyförvärven kompenserar dessa på ett utmärkt sätt genom JC på mitten och en som jag själv tror mycket på, Anton Erikson i mål. Laget har blivit ett år äldre och fått rutin från trean vilket gör att man kommer ställa en stark första uppställning på planen. Saknar dock lite spets i det avslutande ledet, en riktig avslutare och killer står på önskelistan. Calle, Gomez och ”Fjädern” får väl ställa mig vid skampålen. De ljusa skyarna är betydligt klarare än orosmolnen vilket gör att jag tror på en topp fyra placering i år. Serieseger, nej inte i år för det finns ett par riktigt starka lag att tampas med. 2013 är en annan sak.

Nästa vecka börjar jag med ett nytt tema, lite skvaller, citat och intervjuer från spelartruppen. Ni vet inte var eller när jag dyker upp så ha borsten redo Robin.

Inga kommentarer: