onsdag 22 februari 2012

Nu kör vi blåränder

 
Taktiktavlan har hittat till Gasten... på lördag drar vi igång...
 
Hoppla. Nu börjar t o m Herr Celsius att krypa upp till anständiga nivåer. Idag var det 4 grader men bistert blåsigt, när jag tog mig ner till blårändernas träningscamp, Gasten. Planen såg riktigt inbjudande ut och det börjar synas i ansikten och agerande att träningsmatcherna står i farstun å väntar på att kliva in. Träningen fokuserande på spel med få tillslag, styrka och jävlar i min postlåda - helplanslir. 
 
Från kvällen matchspel lämnas följande triss i topp:
 
Simon "Tjappe" Gustafsson, såg stekhet ut som ett glödgat grillkol. Rapp i steget med boll som Christiano Ronaldo, rörlig utan boll som ett bi på pollenjakt. 
 
Johan "JC" Carlsson vet hur en slipsten ska dras. Klok i agerande och klok i tanke å spel. Värderar spel- och bollrytm föredömligt och har förmågan att ligga i rätt position. Ser ut som en vinstlott.
 
Juan Gomez och Kim Larsson delar på kvällens bronspeng. Sjuan visade överraskande fin rörlighet och bra attityd i spelsekvenserna i kväll och unge Kim har en vänsterfot som brinner av talang.
 
Nu börjar det närma sig. På lördag lirar blåränderna sin första träningsmatch. Stadens blåtoppar står för motståndet på Gasten kl. 11.00. Herr Stege har på Kalmar AIK:s nyhetsarkiv flaggat för vart skåpet ska stå på lördag, vi får väl se om vi snackar om samma skåp ;-) Hur-eller-hur. Det ska bli riktigt jäkla kul att se årets första crossboll, tunnel, glidtackling, överstegare, väggspel och förhoppningsvis även ett par stänkare i motståndarnas kasse. Boka tiden, just det, 11.00.
 
Blåränderna på film?
Är du intresserad av blårändernas eller blåtopparnas matchstatus och inte har möjlighet att cykla ner till Gasten på lördag så kan du gå in på sidan, perssontv och lägga en röst på att få matchen filmad. Hittills filmade träningsmatcher ger definitivt mersmak. En stor eloge till Perssons pöjk. Ge honom frikort till hela regionens lokala arenor, ett så fräckt fotbollsinitiativ borde naturligtvis uppmärksammas av lokalfotbollens aktörer.
 
 
 
När andan faller på och du har vägarna förbi Bergavikens IP - Mr Persson - så kan du lägga en kommentar på bloggen, så fixar vi naturligtvis både fri entré, två kokta slangar i pausen och en väl kyld dricka. Jag tror t o m att vi toppar med lite bostongurka. Fotbollskorv är en underskattad maträtt. Gudomligt gott om du frågar mig.
 
En annan "fotbollsnörd" som är värd att uppmärksamma är mannen bakom Ahlqvist fotbollsblogg. Ser ut som om han lägger ner otaliga timmar på att gräva fram matnyttigheter från regionens bakgårdar. Detta sagt med positiv touch då inget går upp mot en fotbollsmatch långt ute i de mörka småländska skogarna eller på östra sidan av Öland. Fråga mig, jag vet. Kultur är vad det är.ahlquist fotbollsblogg
 
Champions League är inte så tokigt det heller. Får bli andra halvlek av Basel - Bayern München nu / BloggarBill

4 kommentarer:

Merla sa...

Tack för berömmet, Bloggarbill! Det är sådana ord som gör en ännu mer motiverad inför säsongen.

Det blir garanterat något besök på Bergavikens IP under säsongen, så jag ser onekligen fram emot både fri entré, ett par slangar och en dryck :) Och förhoppningsvis även en bra och målrik match..

Merla sa...

Tack för berömmet, Bloggarbill! Det är sådana ord som gör en ännu mer motiverad inför säsongen.

Det blir garanterat något besök på Bergavikens IP under säsongen, så jag ser onekligen fram emot både fri entré, ett par slangar och en dryck :) Och förhoppningsvis även en bra och målrik match..

BloggarBill sa...

... trevligt att du har koll på BergaBloggen...

...jag tycker du är värd all uppskattning för ditt initiativ att föreviga den lokala fotbollen, du är onekligen en temperaturhöjare 2012.

Jag har personligen kontaktat IFK Bergas lagledning som kommer att bjuda dig på en riktigt jävla god äggmacka och en slurk kaffe imorgon. Håll till godo å tack för ditt fotbollsengagemang, hälsar BloggarBill

Ahlqvist sa...

Halloj på er Bloggar-billar & bullar!

Tack för de värmande orden och ja, lite tid är bara förnamnet. Åtskilliga timmar läggs varje dag för att vaska fram nyheter. Men kul är det.

Jag följer er blogg i varje inlägg, keep up the good work! :)