söndag 26 februari 2012

Förlust

I går var det så dags för årets första träningsmatch, nu skulle vi äntligen få se vad vinterträning gjort för det nya lagbygget. Sett till matchen i stort så är det nog bara första spadtaget som är taget och man skymtar knappt grunden.

Det var länge sedan om ens någonsin jag har sett en sämre prestation från IFK Berga. Rollfördelningen, passningar, lagspelet ja allt saknades. Första tjugo minuterna präglades av ett ställningskrig där Kalmar AIK förmodligen kände sig mer trygga och säkra i sitt spel och ide. Två spelvändningar med ett passivt IFK Berga gav två mål av förre Bergaspelaren Shaho. Släkten är värst.

Efter det ägde KAIK matchen och Bergas spel blev allt mer vilset. Närmast reducering var väl Johan Carlssons skott i stolpen men det var också det enda. Innan pausvilan drabbades Berga av två skador, Johan C. och ”Släggan” tvingades utgå varav den på sistnämnde var extra tung. En befarad knäskada men i skrivande stund vet vi inte hur allvarlig.

Andra halvlek började med ett litet högre tempo och försök till spel där bollen gjorde jobbet. Ett visst tryck skapade Berga men ett spelskickligt KAIK spelade sig ur farligheterna. Vid en hörna uppstod en konstig situation, domaren blåser helt riktigt straff för Berga trots höga protester. Straffen räddas men en KAIK spelare rusar mot målet flera meter innan bollen slås. Straffen går om under ännu högre protester vilket ger ett rött kort. Andra gången lyckas Patrik så reducera.

Nu då, nu kommer vi trodde alla! Visst blev det ett par frekvenser som gav oss hopp men matchen var snart tillbaka i sin gamla skepnad. Två nya skador på Quist och Lindberg gjorde bänken tunn och KAIK tilläts fortsätta spela sitt vinstgivande passningsspel och sedermera utöka till slutresultatet 3-1

Kalmar AIK vann mycket rättvist och det skall bli intressant att följa dom i div. 4 elit. IFK Berga underpresterar på alla positioner och måste hitta tillbaka till det spel som man kan prestera. Mer spel längs kanterna, ett snabbare kort passningsspel står högt på min önskelista.

Dock får jag väl ge en stjärna till Albin som slet och visade vilja men i övrigt glömmer vi dagens övningar. Visst det var första träningsmatchen och det är långt kvar. Hade allt fungerat så vore ju träningarna onödiga. Att spelet, passningarna, position spelet inte fungerar är väl fullt förståligt men att moralen är så låg oroar mig. Det går inte att ställa ut skorna och tro att det löser sig, var och en måste göra sitt jobb annars vinns inga matcher.

Nu lägger vi denna matchen till handlingarna och ser fram emot nästa, då blir det andra bullar av!