söndag 5 februari 2012

Det snöar i glaskulan

Så var det då dags att syna korten på tre nya lag i Nordöstra Götaland. Finns det några jokrar i leken som kan förgylla kommande fotbolls upplevelser.

Dock vill jag poängtera att detta är en mycket osäker analys eftersom jag går på uppgifter i andra och ibland tredje hand. Dock kan det ge en liten vinkling om vad som komma skall.


Ett lag som har en bred trupp är Torstorp IF. Idag har man 31 (!!!) spelare att förfoga över. Däremot har man fått ett par intressanta nyförvärv. Amar Ridzic målvakt från Nyköping smäller högt. Kan helt klart konkurera om seriens bästa målvakt om det vill sig. Ett annat tungt namn trots sin unga ålder är Sebastian Francisco. En forward från IFK Norrköping som spelat i pojklandslaget. Nådde inte upp i IFK:s trupp trots att han anses som mycket lovande. Ola Pynnönen tror man mycket på trots att han fick förra säsongen spolierad på grund av körtelfeber.En bekanting från våra breddgrader provspelar just nu med Torstorp, Gustav Hallström med Pukeberg som moderklubb.

Nyförvärven samt den breda truppen gör att Torstorp känns som ett gediget mittenlag som nog kommer bjuda på en del överraskningar. För er som är lika dåliga på geografi som Bill så ligger lagets hemvist utanför Finspång.



Idag drar vi oss lite åt Norrköpingshållet närmare bestämt Söderköping. I detta Göta kanal samhälle har Söderköping IK sin hemvist. Föreningen är ett bekräftande av att lagen i denna landsända byter spelare med varandra. Inte mindre tre före detta Smedby AIS spelare har signat för SIK. Namnkunnigast är väl Christoffer Jonsson, en stabil back som med sin div.2 rutin kommer skapa stabilitet i de bakre leden. Tränare Lagerlund har plockat hem sin son som spelat i Norska Div.2 och ses som en irrationell yttermittfältare med tidigare erfarenheter från Sylvia.

Truppen känns ung och tunn vilket får mig att tro på en strid i bottenskiktet. Nu blir det väl broöppning var gång jag passerar Söderköping. Faktum är dock att laget saknar tillräcklig rutin för att vara högre upp.


Dagens trea är från div.2 nedflyttade Smedby AIS. Laget lider lite av rundgången av spelare i distriktet men är relativt intakt. Truppen sägs internt vara snäppet bättre än förra året vilket ger dom en förhoppning om snabb återvändande. Fred Åström som återvände från Sleipner i höstas stannar kvar och tillsammans med Josef Mettou från Rynninge får man ett mycket starkt mittfält. Anfallet har spetsats till genom Sandro Pavicevic, Rynninge samt Anton Bäckstedt från Skärblacka. Den sist nämnde är ett intressant namn att följa som Smedby förväntar sig mycket av,

Inga större tapp och spets i värvningarna gör att Smedby AIS förmodligen kommer utmana om första platsen. Kan man täta till i de bakre leden vilket är akilleshälen så är man klart med när oktober närmar sig.

Nästa vecka synar jag lokallagen och Lindö FF i glaskulan. Det är nära till seriestart nu i almanackan men ser man till vädret så blir det en lång väntan.

BloggarBull

Inga kommentarer: