söndag 18 mars 2012

IFK Berga - Högsby IK 1-1


Blåst och lite disigt, ja Gasten förnekar sig inte. Denna dag skulle vi mäta krafterna mot ett välbekant motstånd, Högsby IK. Ett lag som vi alltid haft jämna och tuffa duster mot. Även nu skulle det visa sig att traditionen håller i.

Ett högt tempo i snålblåsten gjorde att spelet blev lite hafsigt stundtals. Ett markant övertag i första halvleken för IFK Berga där chanser inte saknades. Vassaste vapnet var på högerkanten där Albin och Robin allt som ofta slet sig loss och kunde leverera inlägg. Till skillnad mot tidigare matcher hade vi mer folk med i boxen vilket borde resulterat i minst ett mål. Vi kom dock inte närmare än ett stolpskott.
Försvaret med debuterande Jocke L.(45 min.) spelade som vanligt säkert och mitten kompletterade vilket skapade tryck framåt.

I övrigt var det sig likt, framåt var vi uddlöst. Calle på topp hamnade i ingenmansland när glappet till mittfältet blev för stort.


Så händer då det som är så vanligt när ett lag pressar och trycker upp, kontringen. Ett avslut på mål var vad Högsby behövde. Ett mål som luktade offside men det ursäktar inte passiviteten i försvaret. Alla på denna nivå måste spela tills pipan ljuder. Gammal klyscha men ack så aktuell.



I andra halvleken kom solen och ett mycket bättre Berga spel. Några byten gav ett snabbare spel och passningarna satt, chanserna kom. Conde kunde på en djupledsboll sätta bollen förbi en utrusande målvakt. Målet gav extra tändvätska och trycket var stundtals hårt mot Högsbymålet.


Fina inlägg fr
ån båda kanterna borde ha förvaltats bättre. En högre press gav inte Högsby tid att bygga upp något spel utan dom fick inrikta sig på kontringar. Räknade till 6 klara chanser men det har på något sätt gått troll i avsluten.




Trots uteblivna mål och ett oavgjort resultat så var ljusglimtarna många. Spelet mitt på plan känns bra men lite snabbare pass i spelvändningarna vore på sin plats. Försvaret känns tryggt, Emil går från klarhet till klarhet och på mitten börjar JC och Tobias hitta varandra allt mer. Att vinna tillbaka tappad boll är en av deras stora styrka. Albin gör som vanligt nu för tiden en bra insats. Vän av kantspel njöt i fulla drag men om man skall vara kritisk så är det väl att man måste växla kant oftare.


Framåt känns det tunt och onödigt tilltrasslat. Vi överarbetar och slår en passning för mycket, med ett enklare spel och mer skott utifrån kommer målen. En tåfjutt är inte fy skam i alla lägen. Calle Holms formkurva pekar uppåt samtidigt som Gomez verkar ha fått tillbaka sitt snabba steg.

En bra match från vår sida som vi borde vunnit med tre fyra mål men det kommer! Snart dags för islossning?


Kanske redan mot KFF Tipselit i nästa match. Så klara färdiga gå, ”Fjädern” och ”PG” är redo!

Inga kommentarer: