söndag 4 mars 2012

Par i matcher.

Som Bill sa så duggar träningsmatcherna tätt nu för tiden. I torsdags stod Kalmar Södra för motståndet på ett kyligt Södra Utmarken. En match med två ansikten. Första halvlek spelade vi bra utan att skapa några direkt vassa avslut. I andra spelade vi sämre men hade massor med avslut som borde resulterat i två tre mål men vi kammade hem noll.

Totalt sätt var det ett steg framåt sen sist och laget visade att trots vi bara är i början på uppförsbacken så ser vi krönet där serien hägrar. IFK Berga har något stort på gång men det krävs tålamod i spelet och uppbyggnad av det samma. Roligt att se två ”gamlingar ” på planen igen. Conde spelar en halvlek innan orken tryter men gör det med bravur, tänk vad rutin gör. Planens bästa enligt min lins var Jallal som skapade ytor på egen hand och hade ett par fina inlägg som borde gett nätrassel. Just kantspelet var dagens stora skillnad mot förra matchen. På båda flankerna rann Bergas yttrar och backar igenom i gammal god stil.

JC på mitten i första halvlek visade vilken nyttig spelare han kommer bli, en dirigent genom prat och gester.Som grädde på moset krönte han dagen med matchens enda mål. Även ynglingen Niclas Rydasp gav ett gott intryck med sitt fina passningsspel och bollkänsla.

Trots bristen av mål på ett otal chanser så var det en klart godkänd match mot ett löpvilligt och bra Kalmar Södra. Det syns att vi är på rätt väg och det återstår 10 träningsmatcher.

Tja låt oss säga 9 för vi har ju även spelat mot Färjestaden GoiF. En match där motståndet inte gav någon större värdemätare men visade och då framför allt i första halvlek att IFK Berga är på gång. Ett snabbt spel med mycket spring i benen gjorde att hemmalaget parkerade på Färjestadens planhalva.

Djupledsbollar och kantspel gav chanser och sedermera utdelning. En fin crossboll ställde Patrik helt fri och 1-0 var ett faktum. Strax därefter gjorde JC 2-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Innan halvleken var över hade ”Fjädern” utökat till 3-0 efter ett perfekt inlägg från Grändås. Berga var det klart bättre laget i första halvlek vilket inte minst visade sig genom att Färjestaden inte hade en riktig målchans. I andra tilläts motståndarna ha mer boll utan att för den delen hota. Berga föll in i den för våren vanliga trallen. Alla ville för mycket och jobbade individuellt snarare än för laget. Halvleken blev en lång väntan på slutsignalen.

Godkänt med lite plus för JC, Grändås, Tobias och Emil. I övrigt en klar godkänd insats. Formkurvan pekar uppåt!

Lite övriga träningsmatcher igår:

FK Linköping – Malmslätt AIK (Div.4) 0-2, Gullringen – Östria Lambohov 0-1, Karlskrona – Nybro 5-0, Smedby AIS – IFK Norrköping Tippselit 4-3, Söderköping – Torstorp 5-0, Kenty – Eneby (div4) 2-0.

Till sist en liten gåta! Vem är det som visar sin vackraste sida?