söndag 11 mars 2012

IFK Berga - Nybro IF 1-2

Ett soligt men ack så kalla vindar var inramningen på Gasten mär IFK Berga tog emot Nybro IF. En match som skulle vara en bra värdemätare för båda lagen.

Nybro startade med att försöka spela sig upp och hade större delen av spelet de fem första minuterna. Efter två löpningar på kanten där ett kunde resulterat i mål knöt Berga ihop säcken. En intensiv press på bollhållare och snabba passningar gjorde att Berga tog över matchen och det med besked. Halvleken visade en mycket säker defensiv där samarbetet mellan backlinje och mittfält stundtals var lysande. Just defensiven skapade möjlighet att lyfta laget vilket skapade stora problem för Nybro i deras speluppbyggnad. Framåt skapades chanser men närmare ett stolpskott kom vi aldrig trots flera klara lägen.

Andra halvlek startade som den första slutade men efter hand tilläts Nybro ta över spelet. Mest beroende på hemmalagets slarv i uppspelsfasen samt att mittfältet hamnade i knät på försvaret. Detta i sin tur gav för stort glapp till anfallet vilket hindrade den så tidigare framgångsrika pressen. Nybro läts bygga upp sitt spel och genom långbollar skapade man chanser. Trots det tog Berga ledningen genom JC som placerade bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Dock var det framspelningen som vi minns bäst. Albin gav som vanligt allt och vann bollen vid kortlinjen, pass till ”Fjädern" som i sin tur förlängde bollen till JC. Snyggt!

En total markeringsmiss vid en hörna gav kvittering och strax därefter fälldes en frispelad Nybrospelare av Anton. Påföljande straff förstörde dagen resultat mässigt.

Nu är det en träningsmatch och resultatet på tavlan är väl inte det viktigaste men visst var det surt. Spelet där emot var glädjande och ett stort steg framåt. Första halvleken var lysande där hela backlinjen får MVG. Tobias och ”Tjappe” gör sina bästa insatser i år och är klart på uppgång vilket kommer vara av oerhörd vikt för oss. Albin sliter som vanligt och visar att han vill vara med och leka i år.

I andra halvlek sjunker betyget något. Många byten gör sitt till men det verkar som koncentrationen minskar ju längre matcherna lider. Trots allt får alla klart godkänt i en match där totalt sett IFK Berga var det bättre laget. Uddlösheten framåt är dock oroväckande.

I år kommer vi starta ett nytt pris ( eller hur Bill? ) där vi ger B&B poäng (1-5) till spelare i varje seriematch. Nu var detta en träningsmatch men om funnits så hade det blivit följande idag: