onsdag 21 mars 2012

Vi är på G !!!

En riktigt jävla bra laginsats borgar för 3 - 1 vinst mot Tipselit...

Bloggaronsdag. Ikväll match mot rödtopparnas tipselit kryddade med spetsgruppsspelare med ambition att lira allsvenskt 2012. Talangfulla, motiverade, löpvilliga, passningsskickliga och rappa ungtuppar med bra fotbollsutbildning i bagaget. Jensas kompani brukar vara riktigt svårflirtade på försäsongen. Kvällens match mot blåränderna blev inget undantag, men faktum är att de mötte ett taggat gäng nere från Bergavikens IP, som presterarde en klok laginsats med massor av kvalitet och passion.

Redan från start syntes att blåränderna börjar hitta rätt i positionsspelet och Tjappe å Calle Holm ställde obönhörligen frågan till backlinjen så fort de kom i tidsnöd eller tvekade. Hade varit kul att ha en kilometerräknare på våra frontfigurer idag.

Efter en tilltrasslad situation inne i rödtopparnas straffområde kommer Tjappe ut med bollen och placerar den utom räckhåll för FF-keepern. 1 - 0 stod sig halvleken ut. Ett visst bollövertag för Kalmar FF men innernittfältet med Tobbe och JC visade upp en föredömlig laginsats med rätt att styra sina kompisar. I halvlek klev Jocke Lantz av (bra beslut). Han hade dittills varit felfri och skapar lugn med sin följsamhet i en mycket bra backlinje och en styrande målvakt.

Blåränder å målskyttar; Tjappe, Fjädern och Patrik...
Andra halvlek rivstartade ungtupparna från Guldfågeln Arena och efter en snabb attack stod det plötsligt 1 - 1. De närmaste 10 minuterna hade vi det jobbigt och KFF trummande på med anfall efter anfall, dock utan att visa upp några riktigt heta chanser. Patrik Rydasp vände på matchen med viktiga 2 - 1 efter en sträckt vrist på uppstuds inne i straffområdet. Rakt upp i bortre krysset. Efter det hade Tjappe i princip två frilägen efter gudabenådat jobb som dock inte resulterade. JC hade en bössa från 35 m som fick målställningen att fundera på pension. Matchen avgjordes efter ett vasst inlägg från Patrik som hittade broder Marcus som satte skallen till. Ridå och vinst 3 - 1.

Med mina blåvita glasögon faller ingen ur ramen men topptriobetyget ges till:
 
  • Patrik Rydasp. Är i vissa stunder borta ur matchbilden, men kompenserar detta men kvalitet i nästan varje bolltouch, även om han lirar med små marginaler. Gör ett eget mål och sätter bananilägget till 3 - 1. Gav prov på fin teknik och flera av FF-spelarna fick ta åksjukepiller efter matchen.
  • Forwardsduon men Tjappe och Calle Holm visar ett stor blåvitt hjärta. Löpvilliga, krigarinställning och en Holm som vinner det mesta i luften. Med lite flyt eller koncentration hade "good all Tjappe" blivit tremålsskytt idag.
  • Mittre mitt med JC och Tobbe visar var skåpet ska stå. Rätt positionsspel och rätt nivå i man-man-duellerna skapar trygghet i laget. Vinner närkamperna och orkar stå emot i positionsspelet i 90 minuter. Imponerar och tar snacket när det behövs.
 
Men som sagt. Toppbetyg rakt över.
 
Nu triggas motståndet upp ytterligare. På lördag kl 13.00 står gulsvarta Lindsdal för motståndet ute på Fjölebro. Nu vill vi se en fortsatt utveckling i truppen där lagdelarna och individerna börjar förstå varandra och agera ännu tydligare som ett lag. Det räcker inte med enstaka fotbollsgodis utan under en lång serie knapras viktiga poäng genom att lägstnivån är hög och att truppen är beredd att ta fighten när bollen rullar i motvind och fru Fortuna är på semester. Det tror jag är den viktigaste egenskapen för blåränderna att utveckla 2012. Tränare å trupp har här en hemläxa att göra. Den 14 april står Kenty för premiärmoståndet på Bergavikens IP. Då måste hemläxan vara gjord.
 
Fortfarande saknas några kapitel att läsa in. Men det känns som om vi har nåt stort på G om pusselbitarna faller på plats / BloggarBill.
 
 

Inga kommentarer: