onsdag 14 mars 2012

Sista signalen gäller !

Marcus Rydasp och Albin Carlsson nätade i 2 - 1 vinsten mot Timmernabben...

I kväll spelade blåränderna match mot gulsvarta Timmernabben ute på Gasten. Temperaturen hade krypit ner mot tre plusgrader när matchen blåstes igång, men förutsättningarna i övrigt var tipptoppade med grön plan å nästan vindstilla. Roligt att se bredden i truppen och idag var det många nya ansikten som visade upp sig för första gången 2012 i matchdräkt och tävlingsdojor. BergaBloggen säger välkommen in i matchen till Tommy Berg, Billy Lansdowne, Kim Larsson, Calle Holm, Filip Quist och Muharem.

Matchen är definitivt inget att skryta om inför eventuella barnbarn. Stora delar av matchen handlade  om tekniska fel och att vi värderade spelsituationer fel. Visst, blåränderna hade ett stort bollinnehav ju längre matchen led och skulle naturligtvis avgjort tillställningen redan i första halvlek. Men 17 - 2 i hörnor eller något sådant efter 90 minuter, hafsiga avslut och "sistapass" som hamnde till fel färg är inte bara otur utan okoncentration.

Dessutom. Vi måste definitivt höja oss i offensiv box sett till årets hittills spelade träningsmatcher. Nu kontrande istället Timmernabben in 1 - 0 innan halvtidsvilan efter en snabb spelvändning där det gavs stora ytor. Bollinnehavet fortsatte i andra halvlek men faktum är att Timmernabben hade ett par sylvassa kontringar som mycket väl kunde resulterat i ytterligare mål för di gulsvarte. Blev imponerad av deras snabba omställningar och speediga forwards. Sett till bollinnehav och chanser får man nog ändå säga att rättvisa skipades efter Marcus Rydasp kvittering och Albin Carlsson segernick (härligt inlägg Kim) i slutminuten. Robin Karlsson hade tidigare åkt på en frilägesutvisning

Här finns mycket att hämta i passningsspelet. Förvånansvärt låg kvalite långa stunder måste jag säga. Ska inte ge mig in på någon längre spelarkritik men plusvarianter idag ges till Robert Conde för sitt lugn och placeringssäkra spel, Billy Lansdowne visade auktoritet så länge orken höll (läs första halvlek), Calle Holm noterades för sitt "engagemang och frejdiga" spel. Sist men inte minst vår egen turbo Albin Carlsson som i sin 99:e djupledslöpning fick belöning och knoppade modigt in 2-1 bollen i kamp med motståndarback och målvakt. Den killen vet att ingen match är slut förrän domaren blåser sista signalen !!!

På lördag är det match igen. Högsbys hjältar står på andra sidan planhalvan å matchen startar kl 11.00 på Gasten. Ge dig ut i det fina vårvädret (?) å kolla in blåränderna. Ta med en fikakorg och bjud gärna Bill å Bull på en vetekringla...

Att Jocke Lantz har fåralår stod det i Aftonbladet den 8 mars. Fotbollsfrun ondgjorde sig över att att sambon blir "psyksjuk" om han inte får ränna efter en boll i IFK Berga. Vi inom Bergaklanen är glada för detta faktum, men frågan är om inte Ordförande Mårtensson borde ta upp frågan med Jocke och sambo, samt ta ut en liten ersättning från familjen för att vi medverkar till att Lantzens hälsostånd inte övergår till att bli "psyksjuk". För övrigt kommer bloggen att dokumentera uppgiften om fåralår när kortbyxorna åker fram.