torsdag 11 oktober 2012


Chansen finns!


Efter lång nervös väntan på hemmaplan kom så då beskedet om förlusten mot Dalstorp IF i kvalet med 3-1. Givetvis var första tanken besvikelse men efter ett tag hamnade så problemet i skuggan och möjligheten började skymta.

Det är mycket som talar för möjligheter till en vändning och fortsatt kamp om den åtråvärda platsen i en slut kval omgång.

  • Vi gjorde ett mål borta, vilket ger oss mindre krav på målfabrikation.

  • Vi går över till naturgräs vilket bör gynna oss.


  • Vi har hemmaplan och kan ladda utan en tung resa på fyra timmar.


  • Gästerna måste ses som favoriter vilket gör att vi kan slå i underläge.

Enligt den information som jag fått är Dalstorp ett riktigt bra lag och då framför allt offensivt vilket inte minst visar sig genom att de är det enda lag som gjort tre mål på oss i tävlingsmatch i år. Nu är det ju så att vi brukar växa några tum när vi väl fått analysera motståndet och ha med oss dem förutsättningarna.

Trots skador som kom i förra matchen är jag faktiskt ovanligt optimistisk inför lördagens drabbning, brukar ju inte annars vara känd för det.  Det är dock så mycket som talar för IFK Berga så det är befogat att se framåt med tillförsikt. När det verkligen gäller brukar varumärket ”Bergaandan” ta form och hjärtat tänder gnistor i spelarna. Jag har sett det förr och vill se det på lördag.

Kval är kval, under åren har man fått uppleva många svängningar där lag som varit utdömda står som segrare när slutsignalen går. Förvisso ingen kvalmatch men ett lysande exempel är väl Liverpool Fc mot Milan i Championchip finalen. 0-3 i halvtid och laget var helt utdömda av all expertis. 3-3 vid full tid och vidare på straffar!



Första matchen var vår första halvlek i dubbelmötet, nu gör vi en Liverpoolare och går vidare!

Inga kommentarer: