tisdag 16 oktober 2012


Tack för ett kanonår, IFK Berga.



 

Sitter på andra sidan Sverige i ett mulet Göteborg med funderingar över det gångna fotbollsåret 2012. Visst känns det lite frustrerande och besviket att det är över eller som tränare Gunnarsson sa, tomt. Hur eller hur så måste vi efter lite distans klart konstatera att det är en strålande säsong som killarna nu gjort bokslut på. Tvåa och förlust i ett kval mot ett riktigt bra och förmodligen blivande division 2 lag. Årets upplaga har därmed skapat historia genom att på så sätt nått den bästa placeringen hittills.

Sett till hela året har försvarsspelet över hela planen varit en stor bidragande orsak. En taktisk triumf från tränarduon där man tryckt på den kollektiva insatsen som lade grunden till framgången. Trots skador innan säsongen på viktiga pjäser lyckades man skapa en trygghet och plockade fram ersättare som lyfte sig själva och laget. Emil, Robin och Tommy är tre stora utropstecken år 2012. Vill dock lägga stor del av framgången i Mats Gunnarsson och Håkan Gustafssons ära. Dem har byggt upp den lagmaskin som idag IFK Berga förfogar över så är det några som skall ha kredit så är det dessa två herrar.

En annan viktig faktor är att IFK Berga har profilerat sig som ett kollektiv och inte ett lag som lever på en och annan fixstjärna. Där av kommer stabiliteten och tryggheten i spelet. Trots att det nu lider mot mörkare kvällar och kalla bistra träningar på ”Gasten” så ser jag redan ljuset vid horisonten, Det börjar redan pirra i magen inför ”Silly Season”, vad har herr Mårtensson för kort i bakfickan. På önskelistan står väl mer kraft i det offensiva genom förstärkning på anfallssidan.
 Dock är väl högsta prioritet att behålla laget intakt, bara det med återkomst av skador kommer räcka långt 2013. Förvisso en svår nöt att knäcka eftersom vi bor i fel landsända när det gäller arbeten och bostäder. Dock finns det hemvändare som kan vara av intresse eller vad sägs om Christer Person, Jönköping Södra.

Björnen går i ide, ormen i dvala men IFK Berga fortsätter bygga vidare trots gulnande träd och frostfärgade gräsmattor. När björkarna så slår ut är vi redo för nya matcher och mål där division 2 dörren skall efter att nu ha stått på glänt kommer öppna sig på vid gavel.

Bergabloggen gör nu ett kort uppehåll på en månad men sedan återkommer vi med nya sprakande rubriker och sensationer!

Inga bilder från öst denna gång men väl från ett pulserande Göteborg.

 

 

Inga kommentarer: