söndag 14 oktober 2012

TACK !

Blåränderna traskar av ett regnigt Bergaviks IP efter 1-1 i kvalmatchen
 mot Dalstops IF. Respass i kvalet, men ett riktig högt slutbetyg för 2012...
Tack blåränder. Tack för en riktigt stark fotbollssäsong 2012. Igår tog dock resan slut i kvalmatchen mot Dalstorps IF, efter 1 - 1 hemma på Bergaviks IP. Inte mycket att säga om. Dalstorp imponerade med ett bekvämt passningsspel, fin rörelse, ramstark defensiv och sylvassa attacker. Ett riktigt bra gäng med flera speediga spelare som, helt rättvist, går vidare till nästa kvalomgång mot Tord.

IFK Berga inledde matchen starkt och tog tag i taktpinnen den första kvarten, men "Dalstorparna" ställde om med rakbladsvass fotboll och kändes livsfarliga i sin offensiv. En par bra individuella prestationer bidrog till 0 - 1 efter dryga kvarten och det kändes som rejäl uppförsbacke för laget och för oss på fotbollsverandan. Blåränderna lyckades dock kvittera efter en hörna som nickades ut till straffområdeslinjen där Niklas Rydasp mötte upp och fick en bra press på bollbanan som styrdes in av Kim Jensen framför mål. Match igen.

I andra halvlek känns det dock inte som om vi var riktigt nära att störa det gulsvarta bortalaget nämnvärt. Noterade några hyggliga nicklägen från Juan Gomez. Men. Dalstorp var bättre i passningsspelet, vann fler andrabollar och skapade fler chanser framför mål. Det är inte så att vi gav upp på något sett, utan känslan var att bortalaget var lite för bra, hade koll på läget och kontrollerade matchen. Vi klarade helt enkelt inte av att få något offensivt tryck mot skogen. När slutsignalen spräcker en regntung eftermiddag så är det bara att konstatera. Rätt lag vann över fyra halvlekar. Grattis Dalstorp.

Mina blåvita glasögon ger idag topp-tre-betyget till:

Tommy Berg, håller blåränderna kvar i matchen med ett par riktigt kvalificerade räddningar. Sätter punkt för en lysande säsong med samma höga betyg han kvitterat ut i match efter match. Med stort självförtroende styr han sin backlinje och med stort självförtroende"motar" han motståndarbollar. Dessutom har han starkt bidragit till lagets fina placering genom att vara lagets allra viktigaste pådrivare på varenda jävla träning. Femstjärnig inställning.

Kim Jensen spelar klokt och tar fighten när det behövs. Kim styr dessutom in bergabrödernas kvitteringsmål och räddar ett givet baklängesmål när han med millimeterprecision fläker sig och stöter ut bollen som är på väg att passera mållinjen. En härlig höst Herr Jensen.

Kapten Jacobsson och Emil Håkansson kniper gemensamt sista utmärkelsen. Visar hög moral matchen igenom å fightar till sista signal. Ett gott signum året 2012.

                                                      ---------------------------------------

Nu taggar vi upp för Silly Season och planeringen inför fotbollssäsongen 2013. Om jag känner ordförande Mårtensson & Compani rätt så smids det redan planer nere på Bergaviks IP...
 
                                                        --------------------------------------
                                          
Hoppas Bull är på tårna och plitar ihop lite bokstäver till på tisdag, sedan tar vi en dryg månads semester här på bloggen, efter ett gott fotbollsår / BloggarBill
 

Inga kommentarer: