tisdag 2 oktober 2012


Det sista halmstrået

.
Så var vi då vid epilogen av årets begivenheter på den gröna mattan. En match och en resa kvar innan vi gör bokslut efter en oavsett hur det går imponerande säsong. Frågan är nu blir det ett kapitel till med kvalspel eller slutar allt lördagen den 6;e oktober? För mig får den gärna sluta och då med direkt uppflyttning. Chansen finns, dock liten men hoppet är det sista som lämnar en.




Så då till nervpressen i lördags. En skön vinst där en ny sida av IFK Berga visades. Det har inte hört till vanligheterna att se de blå kriga till sig en seger. En strid till sista blodsdroppen. Skönspelet låg kvar i trunken men matchen genomfördes på ett imponerande sätt mot ett lag som var riktigt bra. Tyvärr är det inte detta man mest kommer minnas utan på näthinnan finns bristen på handlingskraft från matchens domare.

Nivån på matchen blev många gånger allt för hög vilket gjorde många närkamper onödigt tuffa och i vissa fall fula. Svenska FF går ut hårt med att används armbåge i ansiktshöjd och medför skada skall det beivras med rött kort. Att fega ur med ett gult kort ger nerv åt mer fulheter i matchen. Däremot får jag väl erkänna att domaren var konsekvent åt båda hållen. Efter att själv dömt över 700 matcher vet jag att det är inte lätt, på en tiondels sekund skall man fatta ett beslut som kan påverka utgången av en match. Detta var dock ett lågvatten märke och det var bara tur att inte matchen spårade ut.

I veckan började förberedelserna inför mötet mot Kenty BK. Eftersom Kenty spelar på konstgräs så har träningarna flyttats till ”Gasten” för att få fram känslan. Träningarna har sett bra ut och ger en klar signal, vi åker till Linköping för att ta tre poäng.

Lite kuriosa på lördag är väl att IFK Kalmar också befinner sig i Linköping. Möter, gissa vilka? Givetvis BK Kenty dom också! Framåt eftermiddagen vänder två bussar mot Kalmar med tre poäng var i bagaget. Kanske ett stopp halvvägs för gemensamt firande?

På söndag hoppas jag få göra det första inlägget i bloggen tillhörande en Div.2 förening, till dess ha det!

Inga kommentarer: