söndag 7 oktober 2012

Miraklet i Linköping!

PG har en eget hytt i bussen!
Skillnaden mellan sorg och glädje är ibland minimal, vilket vi tillresta supportar denna ljuvliga lördag fick vetskap om. Innan matchen diskuterades livligt om vad de bästa resultaten i de andra matcherna skulle vara för IFK Berga. Att vi skulle vinna rådde ingen tvekan bara om hur mycket.

Typisk matchbild i första!
 Förmodligen hade denna oroshärd smittat av sig på killarna för inledningen av första halvlek och dess resterande del visade upp ett spel som gjorde alla frustrerade. Tog aldrig kampen, var inte ens tvåa på bollen. Spelet såg stelt och krampaktigt ut och de individuella insatserna var helt uddlösa.

Kenty fick matchen precis som man ville med snabba pass och spelvändningar på sina snabba yttrar och forwards. Efter en halvtimma kom så 1-0 till hemmalaget välförtjänt, en rensning som kanske hade gått hem i P11 gav fritt läge och utan chans för Tommy rasslade till i nätet. Inte ens detta väckte gästerna som fortsatte sitt tråcklande och att tappa boll i fel läge. Emil och Tommy räddade IFK Berga från ett större underläge i halvtid. Paus efter årets i särklass sämsta halvlek.

Luftens konung briljerar!
Två byten i halvlek var av ett blev avgörande för utvecklingen. Jag säger det bara Carl-Johan Holm, han visade vägen genom kamp och vilja. Gav sig inte en tum och på så sätt drog han med sig hela laget.
 Berga tryckte på för en reducering men närmare skott från Calle och frispark från JC kom man inte. IFK Berga ägde spelet men vad händer när vi väntar på Berga mål, hörna och misstänkt hands men istället blir det 2-0.
 Ridå, trodde alla men Håkan pushade på längs linjen 15 minuter kvar pojkar. Aktiv ledar duo som hade stor del i det som hända skulle. Tommy gör en kanonräddning och förhindrade punktering av matchen. I 87 minuten skrivs början på miraklet. Filip nickar in 2-1 efter pass från, ja gissa vem? Calle Holm! Nu skruvades fiolsträngarna upp och en press av dess nåde mot ett 11 manna försvar. 92 minuten och ett ypperligt skottläge men över! 93 minuten tilltrasslad röra framför mål, ”Tjappe” får en tå på bollen och 2-2!!! Vi är med men inte nöjda, 95 minuten ”Tjappe” får ett nytt läge i straffområdet men får inte till ett avslut.

Slutsignal och Kenty jublar över förnyat kontrakt men Bergabröderna ligger utspridda på planen djupt besvikna med tröjorna över huvudet. 16.55 bryter jublet ut bland de blå, ryktet går att Östria har förlorat. Ingen vågar tro på det men efter ett tag bekräftas resultatet och kramkalas av sällan skådat bryter ut, kvalplatsen var bärgad!

Segerscener överallt på Fredriksbergs IP och en livlig resa hem med en lycklig 50 åring i lasten.

Nu väntar kval mot Dalstorp IF från Västergötland, då krävs en betydligt bättre inställning än vad vi idag fick skåda. Jag delar dock ut en 4:a för dagens match.

• Carl-Johan Holm, stod för vändningen med sin inspiration och kämpaglöd. Kung i luften.
  • Tommy Berg räddade kvar laget i avgörande lägen.
  • Emil Håkanson, resen där bak. Var en räddande ängel i ett kaotiskt försvar.