söndag 30 mars 2014

”HENKE” FÖRST, NU NÄSTA KFF VÄRVNING!


Det fanns nog en och annan som lite smått höjde på ögonbrynen vid morgon kaffet i torsdags. Skall villigt erkänna att jag var en av dessa, smörgåsen fastnade för en stund när sportsidan synades och rubriken hamnade i blickfånget.

”Årets värvning” i division 2 var ett faktum, Henrik Rydström återvänder till gröna mattan och då i IFK Berga.  Ordförande nöjer sig inte med det utan igår skrevs nästa KFF spelare in i truppen, se bilden. Ryktet säger också att förhandlingar har tagits med Tobias Carlsson och Tony Ström.  

Ordförandes strategi är glasklar, ”-PSG tjänade miljoner på signandet av Beckham i goodwill, nu gör vi samma med Rydström!”

Skämt åsido Henrik Rydström är en profil som alla lag har stor nytta av men kanske mer vid sidan om än på planen. Har alltid varit ett stort fan av Rydström, rak och ärlig. Säger sin åsikt och står för den. En otrolig pådrivare och lojal lagkamrat kanske den största som funnits i Allsvenskan dem senaste 30 åren, så visst kommer han göra nytta i ett ungdomligt IFK Berga.

Gerardfrispark, 1-0

I går var det match mot Visby/Gute på ett soligt och vindstilla (!!!!) Gasten. Visby ett lag som förra året slogs för sin existens i division 2. Detta märktes stundtals i matchen där IFK Berga var det klart bättre laget på alla positioner, klar skillnad mot förra matchen i Loverslund när vi mötte Karlskrona. Detta förringar dock inte IFK Bergas prestation som i vissa delar av matchen var lysande.

Snabbt passningsspel och bra löpningar i djupet trots det höga tempot och snabba underlaget. Lagdelarna höll ihop såväl offensivt som defensivt vilket gjorde att motståndarna hade svårt att komma upp på hemmalagets planhalva.

Deppa inte, Terry gjorde lika samma!
Första halvlek var riktigt imponerande med bra kombinationer och passningar som satt rätt. Mittfältet dominerade och kombinationen av slitvargen Tobbe och speluppläggaren Ljung var mycket lyckosam. Två offensiva ytterbackar gavs möjlighet till ett bra kantspel. Däremot kom vi aldrig fram till bra avslut utan fick vänta på första målet som denna gång kom via en frispark. Rena rama ”Gerard” struten av Lageson och målvakten var chanslös, vackert! Strax där efter gjorde Visby ett självmål men ”Mårten” skall ha all kredit för det genom sin djupledslöpning som tvingade mittbacken at slå den i egen bur.

Planens dirigent!
En halvlek som Berga hade full kontroll över slutade med ledning 2-0. Början av andra kom Visby in mer i spelet efter att hemmaspelarna såg lite okoncentrerade ut. Detta var dock temporärt och efter hand tog Berga över matchen igen och detta mycket på grund av planens i särklass bästa spelare Mattias Ljung. Vilken speluppfattning och känsla i passningsfoten. 3-0 blir man nästan tårögd av, en underbar passnings på höjden signerad Ljung som Lagesson på helvolley styrde in. Lagesson skulle senare sätta sitt för dagen tredje mål via en nick på hörna, även detta mycket elegant. Matchen slutade till sist 4-1 efter att Visby i sista sparken satte reduceringsmålet. En snygg upprullning på vänsterkanten och friläge utan chans för Filip i målet.

Totalt sätt en mycket bra genomförd match av IFK Berga som känns vara på rätt väg lagom till seriestarten. Försvaret får godkänt men ställdes inte på några större prov. Mittfältet var lysande med Tobbe och Ljung som hade stor hjälp av Tjappe och Mårten vilka löpte och slet mycket. Anfallet däremot känns inte vara färdigt, man saknar lite av killer instinkten i avsluten. Fyra mål men tre av back och ett självmål. Det krävs nog att man tar till vara chanserna när dom kommer för så många lär det nog inte bli i serien.
4-0, Lagesson når högst!

Utöver Ljung som var outstanding så får Tobias ett extra plus. Tremålskytten Lagesson lika så och till sist Robin på högerbacken. Alla var bra för dagen men dessa fyra lyfte hela tillställningen.

Eftermiddagen och kvällen fortlöpte synnerligen väl, två matcher i Premier Liège gjorde att man kunde sova extra gott. Crystal Palace seger och oavgjort i toppmatchen Arsenal – Manchester City värmde. Helgen kan bli en fullpoängare, seger för Kalmar FF och Liverpool FC så blir en helg att minnas.

Nästa vecka blir det genrep mot Nybro, revansch mot senast. Bergaviks B-plan och gräs något att se fram mot.

Ha en bra vecka och ”Henke” välkommen!


Inga kommentarer: