söndag 16 mars 2014

Vår eller Vinter?

Är det vår eller håller vintern kvar sitt grepp över vädret. Ja det är en berättigad fråga efter att under en veckas tid varit på turne med BloggarBill. Förra helgen kunde vi njuta av en resa med vita Volvon till ett vårlikt om inte näst intill sommaridyll i Jämjö.  Sol, värme och gladfotboll kryddad med en macka av det delikata slaget.

8 Mars och våren är här!


14 Mars och vintern är tillbaka!












Ordförande var för en gång skull nöjd med spelet och utdelningen, superlativen bara forsade ur munnen mellan tuggorna.









Kontrasten blev stor när vi endast sex dagar senare anslöt oss till Åkrahällsskolans konstgräs för match mot Nybro. Blåst, regn och en bitande kyla. Nu var det mars igen. Matchen då? Kom den att ge några svar på truppen ser ut och hur den står sig?

Nybro hade ett löpstarkt och passningssäkert lag som inte gav IFK Berga något lugn i uppspelet. Första halvlek var bra från båda läger där Berga kändes som det lite tyngre och mer spelförande laget medan hemmalaget var mycket snabba och smarta i sina spelvändningar. Fasta situationer kom att avgöra resultatmässigt, en hörna där markeringen var under all kritik resulterade i 1-0 till hemmalaget. Kort därefter frispark och för mig en liten konstig placering av muren och helt plötsligt stod det 2-0. Berga noterades endast för en hyfsad målchans trots att man hade större delen av spelet.

Andra halvlek såg mycket ut som den första, Berga försökte men Nybro var rappare i omställningar och betydligt giftigare framför mål. 3-0 kom efter slarv i försvaret så var matchen mer eller mindre avgjord. Tapp på mitten gav Nybro en kontring som slutade i straff som enkelt förvaltades. Bergas tröstmål gjordes av för dagens bästa i bortalaget Mattias Ljung. Från strax efter mitten slog han påpassligt en lång lobb över en långt ut stående målvakt. Berga hade några målchanser till som kunde friserat upp siffrorna men matchen slutade med seger för Nybro med 4-1. Något mål för stort men inte direkt orättvist. Ljung som jag tidigare nämnt bäst i ett för dagen rätt så anonymt IFK Berga. Förlust visst men det är ju utav dem man lär och utvecklar sig.

Sett till matchen i stort så är det nog fler frågetecken än utropstecken. 

Vilken spelide kommer vi se Berga anamma 2014?

 I dag passade tränarduon på att pröva spelare på ovana positioner vilket är viktigt på sikt.




  Vilken formation är det som skall vara huvudspåret, kanske dags att nöta in det nu. 

Totalförsvaret var en brist i dagens match, för långt mellan försvar och mittfält gjorde oss sårbara vid spelvändningar när vi tappade boll. Dock fans ett utropstecken och det var Ljung, underbar spelförståelse samt passningsfot. Överarbetade lite i mellan åt men har en potential som kommer bli värdefull, skulle vilja se honom lite högre upp på mitten.  IFK Berga har ett fysiskt starkare lag i år vilket kommer vara viktigt i den stundande långa serien, vinterträningen har gett resultat. När så passningsspelet och speliden sätter sig ja då alla Bergafans kommer det se bra ut.
Nu är namnbytet klart!






Nu väntar Karlskrona borta den 22 mars, en match som verkligen kan bli en riktig värdemätare. Om BloggarBill låter diskmaskinen vara så att han inte drar på sig ett nytt ryggskott så är det nog en ny resa på gång.

Spanandet på övriga lag får jag av tidsbrist återkomma till. Ha en bra vecka!


Inga kommentarer: