söndag 9 mars 2014

Träningskross, nyförvärv och Steven Gerrard

Berga krossade Jämjö i helgens träningsmatch, 8 - 1
Målskyttar i Tjappe, Benjamin, Roskvist, Mårtensson och Fjädern

Igår drog jag och den vita Volvon till Blekingeland för att följa blårändernas fortsatta träningsmatchande. I bilen satt, förutom undertecknad, även ordförande Mårtensson, VestaNettan och BloggarBull. Vi lämnade ett ganska blåsigt och svalt Berga å landade i ett ljuvligt vårväder sju mil söderut. Fjolårets seriekonkurrenter, Jämjö, stod för motståndet och Ola P å Lantzen startade med följande elva:

Philip
Lindberg - Lagesson - Emil H - Släggan
Benjamin - Tobias - Elias - Tjappe
Roskvist - Mårtensson

Redan under uppvärmningen kändes det som att det skulle bli en hyggligt enkel resa för blåränderna. Ibland misstar man sig när man försöker syna korten redan på uppvärmningen, men denna gång var analysen korrekt. 8 - 1 till Berga efter 90 spelade minuter var i underkant. Vi tar det från början. 

Första halvlek var nog inte mer än 5 minuter gammal när Benjamin snyggt skickade in 1 - 0 via ribban. Efter dryga 10 minuter var det så dags för nästa mål efter en lysande cross från Tobias som hamnade hos en djupledslöpande Lindberg som tar sig in i straffområdet och fälls. Roskvist gör inget misstag på den efterföljande straffen och det åker upp 0 - 2 på resultattavlan. Tjappe å Mårtensson har sedan ett antal växelspel som skulle kunnat resultera i ytterligare mål men det dröjer till matchminut 35 innan det ringer igen. Tjappe lägger upp bollen på silverfat till Roskvist som bara har att raka in bollen.


Ola P kör lite taktiksnack i paus...
I andra halvlek fortsätter målkavalkaden och Tjappe kan stöta bollen i mål efter bra förarbete av Benjamin och Mårtensson, 0 - 4. Så äntligen dags för Mårtensson att spräcka målnollan efter bra förarbete av Lindberg, 0 - 5. Roskvist gör sedan sitt tredje mål för dagen på pass från Mårtensson innan Jämjö reducerar men en frispark från 35 m som, även om den borrade upp sig i krysset, inte kändes helt omöjligt för Philip som nog blev överraskad av att Jämjöspelaren gick på skott.

Marcus "Fjädern" Rydasp kom in sista kvarten och avslutade målskörden med både 1 - 7 och 1 - 8 där det sista målet är en härlig kombination med inbytte Robin K och Mårtensson som assisterande. Även Sjöstedt och Albin fick speltid sista tjugo. 

Summa summarum en match där blåränderna är ett par nummer för stora för Jämjö. Enda spelare i hemmalaget som lyckas skapa viss oreda bland Bergaspelarna var Jämjös toppforward som svarade för en stark insats. Ingen direkt värdemätare men stundtals trevligt spel och goda intentioner. Lite illavarslande med några farliga bolltapp och felpass i lägen som måste vara hundraprocentiga. Mot ett bättre motstånd hade vi blivit straffade. Svårt att värdera insatsen och ge individuell spelarkritik men jag tycker att Lagesson visar en fin uppspelsfot idag och äger onekligen sin spelyta. Lindberg offensiv och initiativkraftig. Unge Benjamin gör en pigg första halvlek och bryter mönster genom att kliva in i planen emellanåt. Roskvist osynlig i spelet ute på plan men noteras för tre strutar. Gott så.

- Naturligtvis inte samma kaliber på Jämjö som de lag som väntar i serien, kommenterade Ola P direkt efter slutsignalen. Varje match tjänar dock sitt eget syfte och idag fick vi träna anfallsspel.

- Även positivt att vi fortsätter att jobba och producera målchanser och jag tycker vi visar upp ett bra kombinationsspel emellanåt. Det känns som att vi har flera alternativ och det är många som vill vara med att konkurrera om en plats i startelvan, konstaterade Ola.

*****
Vad har IFK Kalmars damer kört för träning under uppbyggnadsperioden? De slaktar ju allt motstånd hittills. Imponerande.

*****
Det ryktas i Barometerns korridorer att David Winberg backar ur på mitt spektakulära förslag om att landa med matchbollen via ett tandemhopp i fallskärm inför DunderDerbyt mellan Liffen och Berga den 16 maj. Tror bara att det är just rykten. Inte backar Winberg på att bli historisk? Kör en Stig-Helmer, Winberg - "Jag kan hoppa", "Jag kan hoppa".

Ser verkligen fram emot de bägge föreningarnas gemensamma initiativ och aktiviteter för att skapa en fotbollssnackis våren 2014. Å självklart hoppar Winberg.

*****
Idag dax för två nya killar som drar på sig den blåvita dräkten 2014. Från Kalmar FF dyker en spännande spelare upp med känsla för vad målet är beläget, Benjamin Knezevic. Från Hagaborgs IP nere i Bergkvara ansluter mittback Emil Håkanssons lillebror, Joel Håkansson, till Bergavik. Joel är en karaktärspelare som kan spela på flera positioner. Känn er varmt välkomna, killar !


Namn: Benjamin Knezevic
Ålder: 18
Vikt: 72 kg
Längd: 185 cm
Styrka som fotbollsspelare: Avsluten
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Mycket, men framförallt huvudspelet
Nuvarande fotbollsstatus: Pigg och riktig sugen på säsongen
Tror om IFK Berga 2014: Etablera oss i tvåan, men gärna topp tre...
Länets bästa fotbollsspelare: Melker Hallberg, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: Mitt första mål för Bosniens landslag, U17, mot Bulgarien
Gillar: Tjejer och glädje
Ogillar: Falskhet
 
*****
 
Namn: Joel Håkansson
Ålder: 26
Vikt: 82 kg
Längd: 178 cm
Styrka som fotbollsspelare: Inställning
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Främst huvudspelet
Nuvarande status: Rehab. Opererad för främre korsband i oktober 2013 
Tror om IFK Berga 2014: Övre halvan
Länets bästa fotbollsspelare: Markus Torbjörnsson, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: Med Bergkvara till trean
Gillar: Egen tillagad plankstek
Ogillar: Att läsa böcker

*****
På fredag går den vita Volvon till Åkrahällskolans konstgräsplan. Match mot Nybro IF kl 19.00. Ska bli förbaskat kul att möta gamla Bergalirarna Gomez och Billy Junior.  
 
*****
P.S. När jag kom hem från Bergas match nere i Blekingeland hittade jag en rysligt elegant halsduk i den vita Volvon. Halsduken var signerad av ingen mindre än Steven Gerrard. Eftersom ingen hört av sig har jag nu lagt ut den på Blocket. Intresserad?
 

Inga kommentarer: