fredag 13 juni 2014

"Du är välkommen till Göteborg"


Ett litet inlägg för att väcka alla supportrar till IFK Berga i dessa VM dagar. 
I morgon är det match och en viktig sådan. Bussen banar väg än en gång ned i Skåneland med destination Hässleholm. Ett lag som inte rosat division 2 än men som var lite av topp kandidat inför den samma. Har spelat jämna matcher så varningsflagg är utfärdat.
Kommer försöka förmedla händelser i matchen via mitt twitterkonto.






Förra helgen var jag som ni förstår i av rubriken i Göteborg, min andra hemstad. Mat på stamstället "Halta Lottas" krog som jag varmt rekommenderar. Utsökt mat till mycket humana priser tillika underbar stämning. Ett besök på där är ett måste så ta bara spårvagnen till Redbergsplatsen.


Sakta trängde vi oss ner mot Ullevi tillsammans med 70.000 andra. Vilken stämning och atmosfär det byggdes upp kring Håkan Hellströms uppträdande.




Dagen därpå var det så fotbollsdags, ÖIS mot Oskarshamn. Toppen mot botten vilket klart visade sig i nittio minuter. Öis var bättre i allt men det var inte det som fastnade mest i minnet. En trotjänare i respektive förening hade i veckan avlidit. Benny Lind i Örgryte och Arne Jonsson i Oskarshamn. Aldrig tidigare har jag varit med om att hemmalaget hyllade och hedrade även bortalagets förlust. Stiligt gjort vilket värmde alla 1700 närvarande. I stället för tyst minut lång och hög applåd likt den sed som man gör i England, den ville aldrig ta slut. Heder åt publik och Örgryte IS.





Väl hemkommen var det dags för match på Fjölebro. Lindsdals IF B mot IFK Berga B. En komfortabel seger med hela 6-0 trots flera målsumpningar, eller hur Johan? En i var lagdel som hade erfarenhet i från div 2 gav styrka i det unga laget. Lindberg, Elias och Augustsson vilka alla tre gör en mycket bra match. Extra pluss till Lindberg för sitt snack och positiva sätt vilket hjälpte de yngre. I övrigt extra plus till Filip Berg och en spelare som man inte lägger märke till så mycket men som gör allt rätt och enkelt samt är alltid på rätt plats nr. 3 Kalle. 







Nu alla vänner av IFK Berga, nu laddar vi inför bussresan samt matchen i Hässleholm. Tre poäng skall tas med hem till Bergavik.


Till sist, Brasilien-Kroatien. Två domare fadäser ger segern till Brasilien, han stod inte pall inför trycket. Tyskland tar guldet men jag håller på Liverpoo.... förlåt England.

Inga kommentarer: