På turné med IFK Berga och gäster!

På nio dagar har IFK Berga avverkat tre matcher, tillryggalagt cirka 90 mil på vägarna. Ett scenario som truppen inte är van vid men trots detta på många sätt påfrestande schema så är resultatet lysande, 6/9 poäng.

Först tre hemma mot Asarum och så avslutades turnén med dagens vinst borta mot Presba Birlik. Återkommer till den sistnämnda lite senare.

Många timmar i buss kan vara mördande men också mycket berikande. Mobiltelefoner, datorer och surfplattor på högtryck samtidigt som den gamla hederliga kortleken plockades fram. Då gjorde det inget att DVDn krånglade. Bussresor är en stor del av div.2 spelarnas vardag, fyra resor till Malmö talar sitt tydliga språk.

Under några veckor framöver kommer vi ha besök nere på Bergavik av en ”gammal” skyttekung nämligen Jonas Wallerstedt. Ett bra tillskott på våra träningar vilket redan visade sig i går, många har ett och annat att lära sig av honom. Bara detta med att hela tiden snacka och hjälpa medspelaren verbalt visade på en annan nivå. Kanske var det detta som var den där extra kicken inför matchen mot Presba för hela träningen var av mycket hög kvalitet. Precis som det skall vara dagen innan match.

Ibland krävs det lupp för att se vem som är vem på planen!

Var tillsammans med ”Bill” ute på Fjölebro för att se Lindsdals kamp om poängen. Trots en man mer lyckades man bara ta en poäng och är nu djupt förankrad i botten. Är tveksam till att man reder ut det här.

Bättre ser det då ut för IFK Berga. Följde andra halvlek live via datorn på Presbas hemsida, everysport.com är en bra och snabb rapportering. Efter 28 minuter var det redan utdelat 5 gula och ett rött, snacka om hett. Redan innan Presbas utvisning hade IFK Berga kontroll över matchen med en hög och aggressiv press som saboterade hemmalagets spelupplägg. Likt tidigare matcher låg svårigheterna i att hitta rätt i avsluten. Andra halvlek kom tydligen Presba in mer i matchen och skapade ett par chanser och till slut kom så 1-0. En hörna som kunde nickas in av Vilas Nilsson och uppförsbacke för Berga. Vändningen skulle dock komma. I 71 minuten fick Emil Sjöstedt chansen och tog den, 1-1 på tavlan och innan matchen ett mycket bra resultat. Nu varar ju inte en match i nittio minuter utan några till, så också idag. 91 minuten, friläges utvisning och straff. Fram kliver ”Fjädern” och sätter bollen mitt i mål, omgångens högoddsare var ett faktum. Oväntat resultat för många men vi som var på Fjölebro hade på känn innan matchen började att något var på gång.

Strålande prestation, inte bara för de tre poängen utan att IFK Berga visade att man vill vara med på denna nivå. Nu väntar Kvarnby på Bergavik på lördag, ett lag som jag tror kommer passa oss rätt bra men det kräver 100% inställning och kamp för att kunna ro hem tre poäng