söndag 29 juni 2014

Vårsäsongen - Med beröm godkänt

Matchhjälten Marcus Mårtensson intervjuas av Barometerns utsände...
Igår lirade blåränderna sista seriematchen innan semestervilan. Vinst hemma mot Nosaby med 1 - 0. En liten gråmulen, kylig och spelmässigt mycket andefattig lördag avslutades med gungande segersång i omklädningsrummet. Gott. Riktigt gott. 
 
Kan dock inte säga att det var rättvist, sett över 94 spelade minuter. Nosaby var klart närmare en seger och visade upp en klädsam motivation, närkampsspel och löpvillighet, allt det där som hemmaspelarna lämnade kvar i omklädningsrummet. Samtidigt kan man säga att det var rättvist sett över samtliga hemmamatcher under våren, där blåränderna i några matcher definitivt skulle haft fler poäng med sig. Man brukar ju säga att tur å otur jämnar ut sig och i det perspektivet var alltså 3 poäng rättvist.
 
Eller som assisterande tränare Jocke Lantz uttryckte det efter slutsignalen.
- Oerhört viktigt att plocka tre poäng trots att vi gör en riktig dyngmatch.
 
Det sammanfattar också lite av Bergas utveckling under våren. Laget, jag upprepar - laget - har tagit stora utvecklingskliv i insikten om vad just lagidrott innebär. Även om alla pusselbitar inte faller på plats så visar man upp en kollektiv inställning, främst i det defensiva arbetet, som gör att man släpper till väldigt få målchanser. Jag är imponerad av att den insikten också kan hanteras i  matchsitutionerna.
 
Idag hängde det dock på en skör tråd. Inställningen tycktes redan ha tagit semester och det såg allmänt virrigt ut emellanåt. Tror inte jag räknade till en enda målchans under första halvlek för hemmalaget. På fotbollsverandan var kommentarerna giftiga och när det återstod 5 minuter av första halvlek konstaterade en äldre gentleman:
- Faan, sätt på pausmusiken nu så vi vår lite valuta för entrépengen. 
 
Nosaby fortsatte att vara bättre även i andra halvlek och jobbade kopiöst med stor löpvillighet och bra snack i laget. Sista kvarten kändes det dock som om Skånepågarna började gå på knäna och de började misstro lite på sin egen spelidé när målen uteblev. Tränarduon hos hemmalaget hade då bytt in Albin, Jensen och Fjädern för att påverka matchbilden utan någon egentlig förändring. I matchminut 83 kommer så matchavgörandet via ett vackert kombinationsspel där Mårtensson väggspelar med Fjädern, får tillbaka bollen men sätter den rakt på en utrusande målvakt. Bollen "hänger dock kvar i luften" å Mårten lyckas, på nåt konstigt sätt, få en fot på bollen som sakta singlar in i nätmaskorna. 1 - 0 till Berga vilket också blir slutresultatet.    
 
 
Med mina blåvita glasögon leveraras följande topp tre:
  • Målvakt Philip Adamsson håller återigen nollan. Uppträder med stor klokskap och läser spelet föredömligt. Kan ta semester efter en bra vårsäsong.
  • Målskytt Marcus Mårtensson tar sig in på listan med sitt matchavgörande mål. Blixteviktigt. En av få som också visade lite speed i det offensiva spelet.
  • Mittbacksparet Emil Håkansson och Simon "Släggan" Gustafsson" gjorde väl inte någon av sina bästa matcher, men konkurrensen var inte av det svettigare slaget denna dag å man bidrog definitivt till att segern kunde bärgas.
 
*****  
Vid en snabbsummering av IFK Bergas första vårsäsong i division två så är betyget: Med beröm godkänt.

*****
 
En poängmässigt riktigt bra eftermiddag avslutades med gemensam grillning och lite musikquiz signerad "IngaboBergabo". Trevligt. Mycket trevligt.
 
*****
Nu dax för lite välbehövlig sommarvila / BloggarBill
 
 

Inga kommentarer: