söndag 8 juni 2014

Lite mer egoism, tack !



0 - 0 mot Skånelaget Kvarnby efter full tid...
Igår match för blåränderna. Årets första oavgjorda resultat efter 0 - 0 hemma mot Kvarnby. En stekhet eftermiddag på en stekhet plan. Kalle Roséns gröna fingrar och magiska räfsa är en ynnest för fotbollsentusiaster. Lägg där till kommunens omsorg om plan och bevattning å man blir glad i sinne å själ. Jag lider med lagen som kliver ut på konstgräs i juni. Hujedanamej.

Vi tar det från början. En aggressiv start första tio av hemmalaget. Bra löpintensitet och kollektivt presspel. Tempot mattades dock av i takt med att minuterna rann och att solen tryckte på. Kvarnby hade som motto att vårda boll och spela sig ur situationerna, å det gjorde man bra. En trevlig fotbollsbekantskap måste jag säga.
 
Ganska mycket böljande spel där Kvarnbys stora tuffa forwards var starka i targetrollen men hade svårt att komma loss rättvända mot en tight spelande Bergabacklinje. Farligast när bortalaget fyllde på med mycket folk i samband med långa inkast.
 
I matchminut 42 var blåränderna bara centimetrar från att ta ledningen. En vasst skruvad frispark från Jung rammade kryssribban. Den träffen hade onekligen varit värt ett bättre öde. I inledningen av den andra halvleken hade jag noterat 1 - 0 till blåränderna som broderade sig igenom vackert på högerkanten och där Mårtenssons inspel snett bakåt möttes av en framrusade Roskvist. "Rosen" lyckas dock inte hålla bollen nere utan rakade den över i guldläge. Tyvärr känns det som att vi har lite för många brända lägen för att det ska kännas bekvämt. Matchbilden höll i sig och inget av lagen lyckades skapa de riktigt vassa, avgörande chanserna.
 
Blåränderna låg oftast rätt i positionerna och släppte till väldigt få lägen...
 
 
Vi en snabbsummering tycker jag nog man säga att Berga låg närmast segern. Kvarnby hade kanske något mer bollinnehav, men hemmalaget de klart vassaste målchanserna. Saknar dock spetsen och koncentrationen i sista passet och i de avgörande avsluten. Saknar även modet att ta skott utifrån och ett något mer egoistiskt agerande i motståndarens straffområde när tillfällena yppas. Budskapet till nästa match är: Våga gå på avslut. 
 
Med mina blåvita glasögon levereras följande topp tre:
 
  • Emil Håkansson hade fullt upp denna dag med stora starka Kvarnbyforwards. Emil visade dock upp fin följsamhet, styrka i närkamperna och lät aldrig bortalagets forward få tillfälle att vända upp. Bergas egna brottarbjässe helt enkelt.
  • Yttermittfältarna Simon "Tjappe" Gustafsson och Mathias Jung kniper gemensamt silverpengen denna dag. Bra arbete i bägge riktningarna och starkt jobb även i nya positioner efter platsbyten. Viktiga för laget. En bra dag på jobbet.
  • Niklas Rydasp årsdebuterade från start och gör det riktigt bra trots ovan position som vänsterback. Bra spelförståelse och stark i huvudspelet. Det lovar gott.
 
*****
Krya på dig Lagesson.
 
*****
 
Härligt tryck på läktaren. Kalmar Kurdiska FC bjöd på stor underhållning...
 
Kalmar Kurdiska FC bjöd på fantastiskt bra läktarsupport hela matchen. Med trummor och hejaramsor manade de på hemmalaget. Ett oväntat och fräckt inslag. Tydligen var de delaktiga i den företagsaktivitetet som föregick vid sidan av plan där åskådarna bjöds på pizza och cola. Bergas samordnande general, Magnus Ringqvist, fick Bayern Münchens nya matchtröja då Bayerns sponsor även fanns på Bergaviks IP denna dag. Coolt. Ser gärna en fortsättning av samarbetet.
 
Magnus Ringqvist fick Bayern Münchens nya matchtröja...
 
 
*****
Hässleholm borta nästa helg. Då tar vi avsluten och visar att vi tror på oss själva i alla lägen, blåränder / BloggarBill
 

Inga kommentarer: